BibTex RIS Kaynak Göster

Filtration Processes in Food Industry (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 6, - , 01.12.2002

Öz

Filtration is also the one of separation processes used in food industry. There are the various parameters affecting the filtration. In constant pressure filtration, the filter aids such as kieselguhr and perlite are used to decrease the specific cake resistance, and thereby to increase the filtration rate. 

Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 6, - , 01.12.2002

Öz

Gıda endüstrisinde kullanılan ayırma işlemlerinden birisi de filtrasyondur. Filtrasyonda süzmeyi etkileyen çeşitli faktörler vardır. Sabit basınç filtrasyonunda spesifik kek direncini düşürmek, dolayısıyla süzme hızını artırmak için kizelgur ve perlit gibi süzme yardımcı maddeleri kullanılmaktadır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurhan Arslan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Arslan, N. . (2002). Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri. Gıda, 27(6).
AMA Arslan N. Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri. GIDA. Aralık 2002;27(6).
Chicago Arslan, Nurhan. “Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri”. Gıda 27, sy. 6 (Aralık 2002).
EndNote Arslan N (01 Aralık 2002) Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri. Gıda 27 6
IEEE N. . Arslan, “Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri”, GIDA, c. 27, sy. 6, 2002.
ISNAD Arslan, Nurhan. “Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri”. Gıda 27/6 (Aralık 2002).
JAMA Arslan N. Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri. GIDA. 2002;27.
MLA Arslan, Nurhan. “Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri”. Gıda, c. 27, sy. 6, 2002.
Vancouver Arslan N. Gıda Endüstrisinde Filtrasyon İşlemleri. GIDA. 2002;27(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/