BibTex RIS Kaynak Göster

The Production and Utilization of Lactulose in Food and Pharmacology Industry (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 6, - , 01.12.2002

Öz

Lactulose, a synthetic sugar known as "bifidus factor", is a disaccharide composed of galactose and fructose. It is not digested in the upper gastrointestinal tract but passes to the large intestine and supports the proliferation of Bifidobacterium. So lactulose show useful physiological properties. Recently, it is used in the food and pharmaceutical industry. 

Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 6, - , 01.12.2002

Öz

Sentetik bir şeker olan ve "bifidus faktörü" olarak adlandırılan laktuloz, galaktoz ve fruktozdan meydana gelen bir disakkarittir. Sindirim sisteminin üst kısımlarında sindirilmeden kalın bağırsaklara geçerek Bifidobacterium 'larınçoğalmasını teşvik eder. Böylece birçok yararlı fizyolojik özellik gösteren laktuloz özellikle son yıllarda gıda ve farmakoloji endüstrisinde kullanılmaktadır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Sibel Akalın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Akalın, A. S. . (2002). Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı. Gıda, 27(6).
AMA Akalın AS. Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı. GIDA. Aralık 2002;27(6).
Chicago Akalın, A. Sibel. “Laktuloz Üretimi, Gıda Ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı”. Gıda 27, sy. 6 (Aralık 2002).
EndNote Akalın AS (01 Aralık 2002) Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı. Gıda 27 6
IEEE A. S. . Akalın, “Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı”, GIDA, c. 27, sy. 6, 2002.
ISNAD Akalın, A. Sibel. “Laktuloz Üretimi, Gıda Ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı”. Gıda 27/6 (Aralık 2002).
JAMA Akalın AS. Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı. GIDA. 2002;27.
MLA Akalın, A. Sibel. “Laktuloz Üretimi, Gıda Ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı”. Gıda, c. 27, sy. 6, 2002.
Vancouver Akalın AS. Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı. GIDA. 2002;27(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/