Lactulose, a synthetic sugar known as "bifidus factor", is a disaccharide composed of galactose and fructose. It is not digested in the upper gastrointestinal tract but passes to the large intestine and supports the proliferation of Bifidobacterium. So lactulose show useful physiological properties. Recently, it is used in the food and pharmaceutical industry.
Sentetik bir şeker olan ve "bifidus faktörü" olarak adlandırılan laktuloz, galaktoz ve fruktozdan meydana gelen bir disakkarittir. Sindirim sisteminin üst kısımlarında sindirilmeden kalın bağırsaklara geçerek Bifidobacterium 'larınçoğalmasını teşvik eder. Böylece birçok yararlı fizyolojik özellik gösteren laktuloz özellikle son yıllarda gıda ve farmakoloji endüstrisinde kullanılmaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2002 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 6 |