BibTex RIS Kaynak Göster

Gıdalarda Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulaması

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 6, - , 01.12.2002

Öz

Bu makalede, yüksek basınç teknolojisinin gıdalarda uygulanması ve etkileri geniş bir şekilde irdelenmiştir. Doğal veya doğala yakın besinlerin tercih edildiği günümüz koşullarında, besin kaybına meydan vermeyen, kimyasal koruyucuların kullanılmadığı fiziksel bir metot olan yüksek hidrostatik basıncın gıda sistemlerinde uygulanması gittikçe yaygınlaşmaktadır. Yüksek basıncın uygulama alanını daha da geliştirebilmek için biyolojik sistemler üzerindeki etkilerinin incelenerek, optimum çalışma koşullarının belirlenmesi bilim adamlarının amacıdır.  

High Hydrostatic Pressure Applications in Foods (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 6, - , 01.12.2002

Öz

Present article represents studies on application aspects and effects of high hydrostatic pressure in food systems. Considering today's preference as the consumption of natural or poorly processed foods, the processing of food under high pressure without loosing its nutrients and taste and also without use of chemical preservatives find a wide spread application. Main target of researchers is to investigate the optimum conditions for high hydrostatic pressure applications on biological systems. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Esra İbanoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA İbanoğlu, E. . (2002). Gıdalarda Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulaması. Gıda, 27(6).
AMA İbanoğlu E. Gıdalarda Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulaması. GIDA. Aralık 2002;27(6).
Chicago İbanoğlu, Esra. “Gıdalarda Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulaması”. Gıda 27, sy. 6 (Aralık 2002).
EndNote İbanoğlu E (01 Aralık 2002) Gıdalarda Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulaması. Gıda 27 6
IEEE E. . İbanoğlu, “Gıdalarda Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulaması”, GIDA, c. 27, sy. 6, 2002.
ISNAD İbanoğlu, Esra. “Gıdalarda Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulaması”. Gıda 27/6 (Aralık 2002).
JAMA İbanoğlu E. Gıdalarda Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulaması. GIDA. 2002;27.
MLA İbanoğlu, Esra. “Gıdalarda Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulaması”. Gıda, c. 27, sy. 6, 2002.
Vancouver İbanoğlu E. Gıdalarda Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulaması. GIDA. 2002;27(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/