BibTex RIS Kaynak Göster

Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 6, - , 01.12.2002

Öz

İmmobilize hücrelerin serbest haldeki hücrelere göre üründen kolayca ayrılabilmeleri, tekrar tekrar kullanılabilmeleri, yüksek hacimsel verimlilik değerleri elde edilebilmesi, proses kontrolün daha kolay olması ve kontaminasyona daha az duyarlı olmaları gibi bazı üstünlükleri vardır. Bu avantajlarından dolayı bazı biyolojik ürünlerin İmmobilize hücre sistemleri ile üretilmesi i!e ilgili çok sayıda araştırma yapılmıştır. Hücre immobilizasyon teknikleri arasında kalsiyum aljinat jeli, immobilizasyon yönteminin kolaylığı ve jelin toksik olmayan karakteri nedeniyle en fazla kullanılan tekniklerden birisidir. Bu derlemede aljinik asit ve kalsiyum aljinat jelinin yapısı, özellikleri, kalsiyum aljinat jelinde immobilizasyon metodu ve konu ile ilgili yapılan çalışmalar anlatılmıştır.  

Cell Immobilization in Calcium Alginate and Biotechnological Applications (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 6, - , 01.12.2002

Öz

As immobilized cells offers some advantages over free cells such as relative ease of product separation, reuse of biocatalysts, high volumetric productivity, improved process control and reduced susceptibility of cells to contamination research has been directed to the production of biological products by immobilized cell systems. Among the cell immobilization techniques calcium alginate gel has been one of the most used matrices for whole cell entrapment due to its simplicity and non-toxic character. This review examines the properties of alginic acid and calcium alginate gel, the method of calcium alginate immobilization and recent literature in the area of cell immobilization by Ca-alginate entarpment. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yekta Göksungur Bu kişi benim

Ulgar Güvenç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Göksungur, Y. ., & Güvenç, U. . (2002). Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları. Gıda, 27(6).
AMA Göksungur Y, Güvenç U. Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları. GIDA. Aralık 2002;27(6).
Chicago Göksungur, Yekta, ve Ulgar Güvenç. “Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu Ve Biyoteknolojideki Uygulamaları”. Gıda 27, sy. 6 (Aralık 2002).
EndNote Göksungur Y, Güvenç U (01 Aralık 2002) Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları. Gıda 27 6
IEEE Y. . Göksungur ve U. . Güvenç, “Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları”, GIDA, c. 27, sy. 6, 2002.
ISNAD Göksungur, Yekta - Güvenç, Ulgar. “Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu Ve Biyoteknolojideki Uygulamaları”. Gıda 27/6 (Aralık 2002).
JAMA Göksungur Y, Güvenç U. Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları. GIDA. 2002;27.
MLA Göksungur, Yekta ve Ulgar Güvenç. “Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu Ve Biyoteknolojideki Uygulamaları”. Gıda, c. 27, sy. 6, 2002.
Vancouver Göksungur Y, Güvenç U. Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları. GIDA. 2002;27(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/