BibTex RIS Kaynak Göster

Wine and Heart Health (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 6, - , 01.12.2002

Öz

Coronary heart disease is one of the most important health problems of developed countries. Studies have shown that moderate alcohol intake is associated with lower mortality from coronary heart disease. Excessive alcohol consumption should be avoided, since it is main reason of variety disease such as cirrhosis, hypertension, and stroke. Any recommendation about consumption of alcohol must take account of age, family history, occupational and health conditions of an individual.  

Şarap ve Kalp Sağlığı

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 6, - , 01.12.2002

Öz

Kardiyovasküler hastalıklar gelişmiş ülkelerin en önemli sağlık problemlerinden biridir. Yapılan çalışmalar orta derecede şarap tüketiminin kardiyovasküler hastalıklardan ölüm riskini azalttığını ortaya çıkarmıştır. Aşırı alkol alımı siroz, hipertansiyon ve felç gibi hastalık­ların oluşum nedenlerinin başında yer almaktadır. Alkolle ilgili yapılacak önerilerde, bireyin yaşı, aile hikayesi, özet durumu, çalışma ve sağlık koşullarına dikkat edilmelidir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Saip Sürücüoğlu Bu kişi benim

Ayşe Özfer Özçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Sürücüoğlu, M. S. ., & Özçelik, A. Ö. . (2002). Şarap ve Kalp Sağlığı. Gıda, 27(6).
AMA Sürücüoğlu MS, Özçelik AÖ. Şarap ve Kalp Sağlığı. GIDA. Aralık 2002;27(6).
Chicago Sürücüoğlu, Metin Saip, ve Ayşe Özfer Özçelik. “Şarap Ve Kalp Sağlığı”. Gıda 27, sy. 6 (Aralık 2002).
EndNote Sürücüoğlu MS, Özçelik AÖ (01 Aralık 2002) Şarap ve Kalp Sağlığı. Gıda 27 6
IEEE M. S. . Sürücüoğlu ve A. Ö. . Özçelik, “Şarap ve Kalp Sağlığı”, GIDA, c. 27, sy. 6, 2002.
ISNAD Sürücüoğlu, Metin Saip - Özçelik, Ayşe Özfer. “Şarap Ve Kalp Sağlığı”. Gıda 27/6 (Aralık 2002).
JAMA Sürücüoğlu MS, Özçelik AÖ. Şarap ve Kalp Sağlığı. GIDA. 2002;27.
MLA Sürücüoğlu, Metin Saip ve Ayşe Özfer Özçelik. “Şarap Ve Kalp Sağlığı”. Gıda, c. 27, sy. 6, 2002.
Vancouver Sürücüoğlu MS, Özçelik AÖ. Şarap ve Kalp Sağlığı. GIDA. 2002;27(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/