BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on The Utilization of Mixograph in Bread Wheat Quality Evaluation (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 6, - , 01.12.1992

Öz

This research project was undertaken to investigate the relation of mixograph parameters with other quality criteria and to assess efficiency of mixograph in quality evaluation. The results indicated that the mixograph parameters were very effective in terms of differentiating the weak and strong wheats. Mixograph parameters showed significant correlations with various quality characteristics. Peak height, maximum consistency and area under the curve were found to be more reliable in terms of predicting the quality.

Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 6, - , 01.12.1992

Öz

Bu araştırmanın amacı miksograf cihazından elde edilen bulguların diğer kalite kriterleri ile ilişkisini saptamak ve miksografın kalite değerlendirmesinde ne derecede etkili olduğunu belirlemektir. Araştırmada miksograf bulgularının zayıf ve kuvvetli kalitedeki çeşitleri birbirinden ayıracak özellikte olduğu ve çeşitli kalite kriterleri ile önemli düzeyde korelasyon gösterdiği belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, miksograf ile kalite belirlemede en etkili kriterlerin kurve yüksekliği, maksimum konsistens ve alan değerleri olduğu saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayhan Atlı Bu kişi benim

Hamit Köksel Bu kişi benim

Zeynep Demir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Atlı, A. ., Köksel, H. ., & Demir, Z. . (1992). Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar. Gıda, 17(6).
AMA Atlı A, Köksel H, Demir Z. Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar. GIDA. Aralık 1992;17(6).
Chicago Atlı, Ayhan, Hamit Köksel, ve Zeynep Demir. “Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar”. Gıda 17, sy. 6 (Aralık 1992).
EndNote Atlı A, Köksel H, Demir Z (01 Aralık 1992) Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar. Gıda 17 6
IEEE A. . Atlı, H. . Köksel, ve Z. . Demir, “Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar”, GIDA, c. 17, sy. 6, 1992.
ISNAD Atlı, Ayhan vd. “Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar”. Gıda 17/6 (Aralık 1992).
JAMA Atlı A, Köksel H, Demir Z. Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar. GIDA. 1992;17.
MLA Atlı, Ayhan vd. “Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar”. Gıda, c. 17, sy. 6, 1992.
Vancouver Atlı A, Köksel H, Demir Z. Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar. GIDA. 1992;17(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/