BibTex RIS Kaynak Göster

Production of Carrot Juice Using Lactofermentation Method (in Turkish)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 6, - , 01.12.1992

Öz

Fermente sebze suları batı toplumlarında gittikçe artan miktarlarda üretilmektedir. Fermente sebze suları üretimi özel starter kültürlerle gerçekleştirilmekte olup bu çalışmada da L. plantarum L73, NRRL B-4449 L. wylosus ve NRRL B-763 L. delbrueckii kullanılarak havuç suyunda süt asidi oluşumu incelenmiştir.L. plantarum L73 hızlı pH düşüşü sağlaması ve istenilmeyen mikroorganizmalara karşı antogonistik etkileri nedeniyle laktoferment yöntemi ile havuç suyu üretimine uygun bulunmuştur.  

Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 6, - , 01.12.1992

Öz

Fermente sebze suları batı toplumlarında gittikçe artan miktarlarda üretilmektedir. Fermente sebze suları üretimi özel starter kültürlerle gerçekleştirilmekte olup bu çalışmada da L. plantarum L73, NRRL B-4449 L. wylosus ve NRRL B-763 L. delbrueckii kullanılarak havuç suyunda süt asidi oluşumu incelenmiştir.L. plantarum L73 hızlı pH düşüşü sağlaması ve istenilmeyen mikroorganizmalara karşı antogonistik etkileri nedeniyle laktoferment yöntemi ile havuç suyu üretimine uygun bulunmuştur.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Vural Gökmen Bu kişi benim

Jale Acar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Gökmen, V. ., & Acar, J. . (1992). Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi. Gıda, 17(6).
AMA Gökmen V, Acar J. Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi. GIDA. Aralık 1992;17(6).
Chicago Gökmen, Vural, ve Jale Acar. “Laktoferment Yöntemi Ile Havuç Suyu Üretimi”. Gıda 17, sy. 6 (Aralık 1992).
EndNote Gökmen V, Acar J (01 Aralık 1992) Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi. Gıda 17 6
IEEE V. . Gökmen ve J. . Acar, “Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi”, GIDA, c. 17, sy. 6, 1992.
ISNAD Gökmen, Vural - Acar, Jale. “Laktoferment Yöntemi Ile Havuç Suyu Üretimi”. Gıda 17/6 (Aralık 1992).
JAMA Gökmen V, Acar J. Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi. GIDA. 1992;17.
MLA Gökmen, Vural ve Jale Acar. “Laktoferment Yöntemi Ile Havuç Suyu Üretimi”. Gıda, c. 17, sy. 6, 1992.
Vancouver Gökmen V, Acar J. Laktoferment Yöntemi ile Havuç Suyu Üretimi. GIDA. 1992;17(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/