BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on the Peculiarities of the Sweetened and Sweet-Sour Pickles (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 6, - , 01.12.1992

Öz

In this study cucumber, tomatoes, green pepper, carrot and cabbage pickles in the brines contained different compounds have been obtained. The brines used for the making pickles have been prepared from the varying rate of grape vinegar and sugar. The vegetables placed in hermetic cans have been pasteurized for 30 min. at 80 oC. The pickles obtained have been stored in darkened place for two months and carried out the general acidity, pH, salt and hardness analyses in different period.   

Tatlı ve Ekşi-Tatlı Turşuların Özellikleri Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 6, - , 01.12.1992

Öz

Bu çalışmada hıyar, domates, biber, havuç ve lahananın farklı bileşimdeki salamuralarda turşuları elde edilmiştir. Turşuların yapımında şeker ve üzüm sirkesi değişik oranlarda kullanılarak salamuralar hazırlanmış ve bu salamuralara yerleştirilen sebzeler hermetikli kaplarda 80 oC’de 30 dakika süre ile pastörize edilmişlerdir. Bu şekilde elde edilen turşular direkt güneş ışığı almayan bir odada iki ay süre ile bekletilmişlerdir. Bu süre içerisinde değişik kontrol günlerinde genel asitlik, pH, tuz ve sertlik analizleri yapılmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sedat Çalış Bu kişi benim

Necati Akbulut Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Çalış, S. ., & Akbulut, N. . (1992). Tatlı ve Ekşi-Tatlı Turşuların Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 17(6).
AMA Çalış S, Akbulut N. Tatlı ve Ekşi-Tatlı Turşuların Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Aralık 1992;17(6).
Chicago Çalış, Sedat, ve Necati Akbulut. “Tatlı Ve Ekşi-Tatlı Turşuların Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 17, sy. 6 (Aralık 1992).
EndNote Çalış S, Akbulut N (01 Aralık 1992) Tatlı ve Ekşi-Tatlı Turşuların Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda 17 6
IEEE S. . Çalış ve N. . Akbulut, “Tatlı ve Ekşi-Tatlı Turşuların Özellikleri Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 17, sy. 6, 1992.
ISNAD Çalış, Sedat - Akbulut, Necati. “Tatlı Ve Ekşi-Tatlı Turşuların Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 17/6 (Aralık 1992).
JAMA Çalış S, Akbulut N. Tatlı ve Ekşi-Tatlı Turşuların Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1992;17.
MLA Çalış, Sedat ve Necati Akbulut. “Tatlı Ve Ekşi-Tatlı Turşuların Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 17, sy. 6, 1992.
Vancouver Çalış S, Akbulut N. Tatlı ve Ekşi-Tatlı Turşuların Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1992;17(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/