BibTex RIS Kaynak Göster

Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 6, - , 01.12.1992

Öz

Fosfatların bakteriyel inhibisyonunun mekanizması, tam olarak bilinmemektedir ve kaynaklarda olası ihtimaller belirtilmektedir. Belli koşullar altında fosfatların inhibitör etkilerinin kilitlenmesi; organizmanın tipi, fosfat tipi ve düzeyi, ısı uygulaması ve depolama sıcaklığı, pH değeri, substrat tipi ve katkı maddeleri ve etteki enzimlerle fosfatların hidrolizi gibi birçok faktörlerden kaynaklanabilir. pH, sıcaklık ve üretim süresindeki değişiklikler; fosfatlar tarafından iyonların tutulmasına, enzim inaktivasyonuna ve polifosfatların etkisiz ortofosfatlara hidrolizine etki edebilir. Uygun ısıl işlem, enzimleri inaktive etmekte ve hidrolizi önlemektedir. Ama, bazı ısıl uygulamalar, polifosfatların pirofosfatlara ve ortofosfatlara dönüşümüyle sonuçlanabilir.

Use of Phosphates in Meat Products with Low Salt Content (in Turkish)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 6, - , 01.12.1992

Öz

Fosfatların bakteriyel inhibisyonunun mekanizması, tam olarak bilinmemektedir ve kaynaklarda olası ihtimaller belirtilmektedir. Belli koşullar altında fosfatların inhibitör etkilerinin kilitlenmesi; organizmanın tipi, fosfat tipi ve düzeyi, ısı uygulaması ve depolama sıcaklığı, pH değeri, substrat tipi ve katkı maddeleri ve etteki enzimlerle fosfatların hidrolizi gibi birçok faktörlerden kaynaklanabilir. pH, sıcaklık ve üretim süresindeki değişiklikler; fosfatlar tarafından iyonların tutulmasına, enzim inaktivasyonuna ve polifosfatların etkisiz ortofosfatlara hidrolizine etki edebilir. Uygun ısıl işlem, enzimleri inaktive etmekte ve hidrolizi önlemektedir. Ama, bazı ısıl uygulamalar, polifosfatların pirofosfatlara ve ortofosfatlara dönüşümüyle sonuçlanabilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Hamdi Ertaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Ertaş, A. H. . (1992). Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. Gıda, 17(6).
AMA Ertaş AH. Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. GIDA. Aralık 1992;17(6).
Chicago Ertaş, A. Hamdi. “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”. Gıda 17, sy. 6 (Aralık 1992).
EndNote Ertaş AH (01 Aralık 1992) Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. Gıda 17 6
IEEE A. H. . Ertaş, “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”, GIDA, c. 17, sy. 6, 1992.
ISNAD Ertaş, A. Hamdi. “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”. Gıda 17/6 (Aralık 1992).
JAMA Ertaş AH. Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. GIDA. 1992;17.
MLA Ertaş, A. Hamdi. “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”. Gıda, c. 17, sy. 6, 1992.
Vancouver Ertaş AH. Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. GIDA. 1992;17(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/