BibTex RIS Kaynak Göster

The Need for a “Food Law” for Developing Food Industry in Turkey (in Turkish)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 6, - , 01.12.1992

Öz

Toplumsal kalkınmada bireylerin fiziksel ve mental etkinliklerini geliştirmek esastır. Bireysel aktivitelerin artması ve gelişmenin sağlanması, yeterli ve dengeli beslenmenin temel fonksiyonudur. Beslenmeyi sağlayan temel besin ögelerini içeren maddeler “gıda” olarak tanımlanmaktadır. İşlenmiş gıda üretimine yönelik hizmet veren sektör ise “gıda sanayii” dir.

Gelişen Gıda Sanayiimizde “Gıda Yasasının” Gerekliliği

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 6, - , 01.12.1992

Öz

Toplumsal kalkınmada bireylerin fiziksel ve mental etkinliklerini geliştirmek esastır. Bireysel aktivitelerin artması ve gelişmenin sağlanması, yeterli ve dengeli beslenmenin temel fonksiyonudur. Beslenmeyi sağlayan temel besin ögelerini içeren maddeler “gıda” olarak tanımlanmaktadır. İşlenmiş gıda üretimine yönelik hizmet veren sektör ise “gıda sanayii” dir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şeminur Topal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Topal, Ş. . (1992). Gelişen Gıda Sanayiimizde “Gıda Yasasının” Gerekliliği. Gıda, 17(6).
AMA Topal Ş. Gelişen Gıda Sanayiimizde “Gıda Yasasının” Gerekliliği. GIDA. Aralık 1992;17(6).
Chicago Topal, Şeminur. “Gelişen Gıda Sanayiimizde ‘Gıda Yasasının’ Gerekliliği”. Gıda 17, sy. 6 (Aralık 1992).
EndNote Topal Ş (01 Aralık 1992) Gelişen Gıda Sanayiimizde “Gıda Yasasının” Gerekliliği. Gıda 17 6
IEEE Ş. . Topal, “Gelişen Gıda Sanayiimizde ‘Gıda Yasasının’ Gerekliliği”, GIDA, c. 17, sy. 6, 1992.
ISNAD Topal, Şeminur. “Gelişen Gıda Sanayiimizde ‘Gıda Yasasının’ Gerekliliği”. Gıda 17/6 (Aralık 1992).
JAMA Topal Ş. Gelişen Gıda Sanayiimizde “Gıda Yasasının” Gerekliliği. GIDA. 1992;17.
MLA Topal, Şeminur. “Gelişen Gıda Sanayiimizde ‘Gıda Yasasının’ Gerekliliği”. Gıda, c. 17, sy. 6, 1992.
Vancouver Topal Ş. Gelişen Gıda Sanayiimizde “Gıda Yasasının” Gerekliliği. GIDA. 1992;17(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/