BibTex RIS Kaynak Göster

Relationship Between Exopolysaccharide Production and Phage Resistance in Lactococcus Lactis (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 01.02.2003

Öz

Seven of 90 strains of Lactococcus lactis, originated from Turkey, showed complete resistance against 25 lactic phages. Six strains of totally 7 were determined as exopolysaccharide producers. Capsular exopolysaccharides and exopolysaccharides which are loosely associated to the cell wall were identified for four and two strains, respectively. It is determined that phage resistance phenotypes are formed by inhibition of phage adsorption in all exopolysaccharide producer strains. 

Lactococcus Lactis Suşlarında Ekzopolisakkarit Üretiminin Faj Dirençlilik ile İlişkisi

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 01.02.2003

Öz

Türkiye kökenli 90 Lactococcus lactis suşunun 25 laktik faja karşı test edilmesi sonucu, 7 adet susun tüm fajlara karşı tam direnç gösterdiği belirlendi. Yedi suştan altı adedi ekzopolisakkarit üretme yeteneğinde bulundu. Bu suşlardan 4 adedinin kapsüler, 2 adedinin ise hücre duvarı ile gevşek ilişkili ekzopolisakkaritler ürettiği saptandı. Tüm ekzopotisakkarit üreten L. lactis suşlarında, faj dirençlilik fenotipinin faj adsorbsiyonunun engellenmesi suretiyle oluşturulduğu tespit edildi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ela Koçer Bu kişi benim

Çağla Tükel Bu kişi benim

Mustafa Akçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Koçer, E. ., Tükel, Ç. ., & Akçelik, M. . (2003). Lactococcus Lactis Suşlarında Ekzopolisakkarit Üretiminin Faj Dirençlilik ile İlişkisi. Gıda, 28(1).
AMA Koçer E, Tükel Ç, Akçelik M. Lactococcus Lactis Suşlarında Ekzopolisakkarit Üretiminin Faj Dirençlilik ile İlişkisi. GIDA. Şubat 2003;28(1).
Chicago Koçer, Ela, Çağla Tükel, ve Mustafa Akçelik. “Lactococcus Lactis Suşlarında Ekzopolisakkarit Üretiminin Faj Dirençlilik Ile İlişkisi”. Gıda 28, sy. 1 (Şubat 2003).
EndNote Koçer E, Tükel Ç, Akçelik M (01 Şubat 2003) Lactococcus Lactis Suşlarında Ekzopolisakkarit Üretiminin Faj Dirençlilik ile İlişkisi. Gıda 28 1
IEEE E. . Koçer, Ç. . Tükel, ve M. . Akçelik, “Lactococcus Lactis Suşlarında Ekzopolisakkarit Üretiminin Faj Dirençlilik ile İlişkisi”, GIDA, c. 28, sy. 1, 2003.
ISNAD Koçer, Ela vd. “Lactococcus Lactis Suşlarında Ekzopolisakkarit Üretiminin Faj Dirençlilik Ile İlişkisi”. Gıda 28/1 (Şubat 2003).
JAMA Koçer E, Tükel Ç, Akçelik M. Lactococcus Lactis Suşlarında Ekzopolisakkarit Üretiminin Faj Dirençlilik ile İlişkisi. GIDA. 2003;28.
MLA Koçer, Ela vd. “Lactococcus Lactis Suşlarında Ekzopolisakkarit Üretiminin Faj Dirençlilik Ile İlişkisi”. Gıda, c. 28, sy. 1, 2003.
Vancouver Koçer E, Tükel Ç, Akçelik M. Lactococcus Lactis Suşlarında Ekzopolisakkarit Üretiminin Faj Dirençlilik ile İlişkisi. GIDA. 2003;28(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/