In this study, some microbiological spesifications of breads that are produced in Salihli district were investigated. For this purpose, 20 bread samples on April and May, 40 bread samples on June, July and August in 2001 were examined for total mesophilic aerobic bacteria, molds and rope spore counts. 6 (30%) of the samples examined on April and May, 30 (75%) of the samples examined on June, July and August are determined not to fit the microbiological criteria.
Bu çalışmada Salihli ilçesindeki fırınlarda üretilen ekmeklerin bazı mikrobiyolojik özellikleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Bu amaçla 2001 yılı Nisan ile Mayıs aylarında 20 adet; Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 40 adet ekmek örneğinde; toplam aerobik mezofil bakteri, küf ve rop sporu sayımları yapılmıştır. Nisan ile Mayıs aylarında incelenen örneklerden 6 adedinin (%30), Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında incelenen örneklerden 30 adedinin (%75) mikrobiyolojik kriterlere uygun olmadığı tespit edilmiştir.
Yapıcı, B. M. ., & Barut, N. B. . (2003). Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur. Gıda, 28(1).
AMA
Yapıcı BM, Barut NB. Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur. GIDA. Şubat 2003;28(1).
Chicago
Yapıcı, Binnur Meriçli, ve Nur Banu Barut. “Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur”. Gıda 28, sy. 1 (Şubat 2003).
EndNote
Yapıcı BM, Barut NB (01 Şubat 2003) Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur. Gıda 28 1
IEEE
B. M. . Yapıcı ve N. B. . Barut, “Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur”, GIDA, c. 28, sy. 1, 2003.
ISNAD
Yapıcı, Binnur Meriçli - Barut, Nur Banu. “Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur”. Gıda 28/1 (Şubat 2003).
JAMA
Yapıcı BM, Barut NB. Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur. GIDA. 2003;28.
MLA
Yapıcı, Binnur Meriçli ve Nur Banu Barut. “Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur”. Gıda, c. 28, sy. 1, 2003.
Vancouver
Yapıcı BM, Barut NB. Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur. GIDA. 2003;28(1).