BibTex RIS Kaynak Göster

An Investigation of Coliform Bacteria in Drinking Waters in Eskişehir and Determination of Their Survival (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 01.02.2003

Öz

In this study drinking waters of Eskişehir, bottled in sterile conditions, were examined for coliform bacteria. Coliform bacteria were detected in these samples. It was found that, these bacteria could survive in this water for a long time. Therefore, drinking waters in Eskişehir has a potential hazard.  

Eskişehir Damacana İçme Sularının Koliformlar Yönünden İncelenmesi ve Bu Bakterilerin İçme Suyunda Yasam Kabiliyetlerinin Araştırılması

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 01.02.2003

Öz

Bu çalışmada Eskişehir damacana içme suları koliformlar yönünden incelenmiştir. Damacana sularında koliform bakteriler tespit edilmiştir. Bu koliformların içme sularında uzun süre yaşayabildikleri gösterilmiştir. Bu durum halk sağlığı açısından potansiyel bir tehlike oluşturmaktadır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nuray Karakaş Bu kişi benim

Merih Kıvanç Bu kişi benim

Kıymet Güven Bu kişi benim

Nalan Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karakaş, N. ., Kıvanç, M. ., Güven, K. ., Yılmaz, N. . (2003). Eskişehir Damacana İçme Sularının Koliformlar Yönünden İncelenmesi ve Bu Bakterilerin İçme Suyunda Yasam Kabiliyetlerinin Araştırılması. Gıda, 28(1).
AMA Karakaş N, Kıvanç M, Güven K, Yılmaz N. Eskişehir Damacana İçme Sularının Koliformlar Yönünden İncelenmesi ve Bu Bakterilerin İçme Suyunda Yasam Kabiliyetlerinin Araştırılması. GIDA. Şubat 2003;28(1).
Chicago Karakaş, Nuray, Merih Kıvanç, Kıymet Güven, ve Nalan Yılmaz. “Eskişehir Damacana İçme Sularının Koliformlar Yönünden İncelenmesi Ve Bu Bakterilerin İçme Suyunda Yasam Kabiliyetlerinin Araştırılması”. Gıda 28, sy. 1 (Şubat 2003).
EndNote Karakaş N, Kıvanç M, Güven K, Yılmaz N (01 Şubat 2003) Eskişehir Damacana İçme Sularının Koliformlar Yönünden İncelenmesi ve Bu Bakterilerin İçme Suyunda Yasam Kabiliyetlerinin Araştırılması. Gıda 28 1
IEEE N. . Karakaş, M. . Kıvanç, K. . Güven, ve N. . Yılmaz, “Eskişehir Damacana İçme Sularının Koliformlar Yönünden İncelenmesi ve Bu Bakterilerin İçme Suyunda Yasam Kabiliyetlerinin Araştırılması”, GIDA, c. 28, sy. 1, 2003.
ISNAD Karakaş, Nuray vd. “Eskişehir Damacana İçme Sularının Koliformlar Yönünden İncelenmesi Ve Bu Bakterilerin İçme Suyunda Yasam Kabiliyetlerinin Araştırılması”. Gıda 28/1 (Şubat 2003).
JAMA Karakaş N, Kıvanç M, Güven K, Yılmaz N. Eskişehir Damacana İçme Sularının Koliformlar Yönünden İncelenmesi ve Bu Bakterilerin İçme Suyunda Yasam Kabiliyetlerinin Araştırılması. GIDA. 2003;28.
MLA Karakaş, Nuray vd. “Eskişehir Damacana İçme Sularının Koliformlar Yönünden İncelenmesi Ve Bu Bakterilerin İçme Suyunda Yasam Kabiliyetlerinin Araştırılması”. Gıda, c. 28, sy. 1, 2003.
Vancouver Karakaş N, Kıvanç M, Güven K, Yılmaz N. Eskişehir Damacana İçme Sularının Koliformlar Yönünden İncelenmesi ve Bu Bakterilerin İçme Suyunda Yasam Kabiliyetlerinin Araştırılması. GIDA. 2003;28(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/