BibTex RIS Kaynak Göster

An Investigation on the Pudding Can Production and Determination of the Sufficient Sterilization (F) Value (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 1, - , 01.02.1993

Öz

Pudding production in small glass jars has been investigated which consumed by babies mostly. Heat treatment conditions and sterilization value (f) have been also applied. Composition of pudding is %3 fatted milk, sugar, vanillin cacao and starch. The mixture of pudding was heated in 65 oC. After jell form has been obtained, pudding was filled in 180 cl glass jars and sterilized in autoclave. Sterilized pudding have been stored +4 oC. In this investigation, (F) value has been calculated. Chemical analysis and sensory properties of pudding have also been obtained.   

Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 1, - , 01.02.1993

Öz

Bu çalışmada, bir seferde tüketilebilecek boyuttaki, cam kavanozda puding üretimi ve ısıl işleme bağlı olarak (F) değerinin bulgulanması konusunda araştırma yapılmıştır. Araştırmada, %3 yağlı, süt, şeker, vanilya, kakao ve nişasta kullanılarak pudingler önceden 65 oC’ye kadar ısıtıldıktan sonra hafif jelleşme noktasında 180 cl kavanozlara doldurulup ısıl işlem yapılmıştır. Örnekler +4 oC’de depolanmışlardır. Yapılan araştırmada (Fo) değeri bulgulanmış, kimi kimyasal analizler yapılmış ve duyusal testlerden elde edilen bulgulara göre örneklerden biri beğeni almıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ünal Yurdagel Bu kişi benim

Şehnaz Helvacı Bu kişi benim

Saadet Esenlik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yurdagel, Ü. ., Helvacı, Ş. ., & Esenlik, S. . (1993). Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 18(1).
AMA Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S. Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Şubat 1993;18(1).
Chicago Yurdagel, Ünal, Şehnaz Helvacı, ve Saadet Esenlik. “Konserve Puding Üretimi Ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 18, sy. 1 (Şubat 1993).
EndNote Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S (01 Şubat 1993) Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. Gıda 18 1
IEEE Ü. . Yurdagel, Ş. . Helvacı, ve S. . Esenlik, “Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 18, sy. 1, 1993.
ISNAD Yurdagel, Ünal vd. “Konserve Puding Üretimi Ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 18/1 (Şubat 1993).
JAMA Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S. Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1993;18.
MLA Yurdagel, Ünal vd. “Konserve Puding Üretimi Ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 18, sy. 1, 1993.
Vancouver Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S. Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1993;18(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/