BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Freezing on the Microflora of Tripe (in English)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

Tripe is mostly consumed as a traditional soup called “Tripe Soup” in Turkey. Tripe produced for local consumption is cleaned, scalded, washed and then sold in retail markets in the country. Few differences were detected in bacterial flora of frozen tripe samples stored at –18 oC. Cleaned frozen tripe can be stored at –18 oC for up to 2 years at least.

Dondurmanın İşkembenin Mikroflorası Üzerine Etkisi (İngilizce)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

Ülkemizde daha çok çorba şeklinde tüketilen bir ürün olan işkembe, mezbahadan temizlenmiş olarak alınmış ve küçük parçalara bölünerek dondurulmuştur. İşkembeler 2 yıl süre ile –18 oC’de depolanmıştır. Belirli aralıklarla yapılan mikrobiyolojik ve duyusal analizler, temizlendikten sonra dondurulan işkembelerin –18 oC’de en az 2 yıl bozulmadan depolanabileceğini ortaya koymuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Günnur Tuncel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Tuncel, G. . (1993). Dondurmanın İşkembenin Mikroflorası Üzerine Etkisi (İngilizce). Gıda, 18(2).
AMA Tuncel G. Dondurmanın İşkembenin Mikroflorası Üzerine Etkisi (İngilizce). GIDA. Nisan 1993;18(2).
Chicago Tuncel, Günnur. “Dondurmanın İşkembenin Mikroflorası Üzerine Etkisi (İngilizce)”. Gıda 18, sy. 2 (Nisan 1993).
EndNote Tuncel G (01 Nisan 1993) Dondurmanın İşkembenin Mikroflorası Üzerine Etkisi (İngilizce). Gıda 18 2
IEEE G. . Tuncel, “Dondurmanın İşkembenin Mikroflorası Üzerine Etkisi (İngilizce)”, GIDA, c. 18, sy. 2, 1993.
ISNAD Tuncel, Günnur. “Dondurmanın İşkembenin Mikroflorası Üzerine Etkisi (İngilizce)”. Gıda 18/2 (Nisan 1993).
JAMA Tuncel G. Dondurmanın İşkembenin Mikroflorası Üzerine Etkisi (İngilizce). GIDA. 1993;18.
MLA Tuncel, Günnur. “Dondurmanın İşkembenin Mikroflorası Üzerine Etkisi (İngilizce)”. Gıda, c. 18, sy. 2, 1993.
Vancouver Tuncel G. Dondurmanın İşkembenin Mikroflorası Üzerine Etkisi (İngilizce). GIDA. 1993;18(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/