BibTex RIS Kaynak Göster

Flavour Components Occurred During Nonenzymatic Browning Reactions (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

Nonenzymatic browning reactions are the most important flavor producing reactions that occur in foods on drying, processing and cooking. The nonenzymatic browning reactions are not only a source of flavor (good and bad) in foods, they may be used also to synthesize some of the more desirable flavor compounds to add back to foods that are deficient in flavor.

Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

Enzimatik olmayan esmerleşme reaksiyonları gıdaların kurutulması, işlenmesi ve pişirilmesi sırasında, en önemli lezzet maddelerini meydana getiren reaksiyonlardır. Enzimatik olmayan esmeleşme reaksiyonları gıdada sadece iyi yada kötü tat ve kokunun bir kaynağı değil, aynı zamanda gıdalardaki yetersiz lezzeti desteklemek için katılması gerekli lezzet bileşiklerinin sentezinde de kullanılan önemli reaksiyonlardır. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Neriman Bağdatlıoğlu Bu kişi benim

Yaşar Hışıl Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Bağdatlıoğlu, N. ., & Hışıl, Y. . (1993). Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. Gıda, 18(2).
AMA Bağdatlıoğlu N, Hışıl Y. Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. GIDA. Nisan 1993;18(2).
Chicago Bağdatlıoğlu, Neriman, ve Yaşar Hışıl. “Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri”. Gıda 18, sy. 2 (Nisan 1993).
EndNote Bağdatlıoğlu N, Hışıl Y (01 Nisan 1993) Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. Gıda 18 2
IEEE N. . Bağdatlıoğlu ve Y. . Hışıl, “Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri”, GIDA, c. 18, sy. 2, 1993.
ISNAD Bağdatlıoğlu, Neriman - Hışıl, Yaşar. “Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri”. Gıda 18/2 (Nisan 1993).
JAMA Bağdatlıoğlu N, Hışıl Y. Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. GIDA. 1993;18.
MLA Bağdatlıoğlu, Neriman ve Yaşar Hışıl. “Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri”. Gıda, c. 18, sy. 2, 1993.
Vancouver Bağdatlıoğlu N, Hışıl Y. Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. GIDA. 1993;18(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/