BibTex RIS Kaynak Göster

The Determination of Trace Elements in Crude Oils Obtained from Soybean and Sunflower Seeds (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

The amounts of the trace elements such as iron and copper in crude oils extracted from soybean and sunflower seeds in our some regions were determined experimentally. The amounts of crude oils obtained seeds supplied from the different regions were found. In addition, refractive index, specific gravity, moisture and ash as physical properties were determined and made comparison of obtained results.   

Soya Fasulyesi ve Ayçiçeği Ham Yağında Eser Element Tayini

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

Bazı bölgelerimizde yetişen soya fasulyesi ve ayçiçeği tohumlarının özütlenmesinden elde edilen ham yağda bulunan eser elementlerden demir ve bakır miktarları analiz sonucu belirlenmiştir. Farklı bölgelerden temin edilen soya ve ayçiçeği tohumlarının özütlenmesinden elde edilen yağların miktarları belirlenmiş ayrıca, kırılma indisi, özgül ağırlık, nem ve kül gibi fiziksel özellikleri tayinle saptanmış olup, kıyaslamalar yapılmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Peker Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Peker, İ. . (1993). Soya Fasulyesi ve Ayçiçeği Ham Yağında Eser Element Tayini. Gıda, 18(2).
AMA Peker İ. Soya Fasulyesi ve Ayçiçeği Ham Yağında Eser Element Tayini. GIDA. Nisan 1993;18(2).
Chicago Peker, İbrahim. “Soya Fasulyesi Ve Ayçiçeği Ham Yağında Eser Element Tayini”. Gıda 18, sy. 2 (Nisan 1993).
EndNote Peker İ (01 Nisan 1993) Soya Fasulyesi ve Ayçiçeği Ham Yağında Eser Element Tayini. Gıda 18 2
IEEE İ. . Peker, “Soya Fasulyesi ve Ayçiçeği Ham Yağında Eser Element Tayini”, GIDA, c. 18, sy. 2, 1993.
ISNAD Peker, İbrahim. “Soya Fasulyesi Ve Ayçiçeği Ham Yağında Eser Element Tayini”. Gıda 18/2 (Nisan 1993).
JAMA Peker İ. Soya Fasulyesi ve Ayçiçeği Ham Yağında Eser Element Tayini. GIDA. 1993;18.
MLA Peker, İbrahim. “Soya Fasulyesi Ve Ayçiçeği Ham Yağında Eser Element Tayini”. Gıda, c. 18, sy. 2, 1993.
Vancouver Peker İ. Soya Fasulyesi ve Ayçiçeği Ham Yağında Eser Element Tayini. GIDA. 1993;18(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/