BibTex RIS Kaynak Göster

Characteristics of Bacteriocins, Applications in Food Microbiology and Their Potential Usage in the Future (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 2, - , 01.04.2003

Öz

Bacteriocins are the substances produced by different bacterial species having Inhibitory effects on some other bacteria. Recently their usage in food is increasing because of their effects on some frequent food-borne pathogens. Their inhibitory effect on the growth of especially some pathogens such as Listeria monocytogenes, Clostridium perfringens and Salmonella spp. in foods are shown. In developed countries governmental establishments which are responsible for food safety have increased their support for the studies concentrated on bacteriocin research. The increasing consumer demand regarding food preservation by using more natural methods is also supporting the present interest about bacteriocins. 

Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 2, - , 01.04.2003

Öz

Bakteriyosinler değişik bakteri türleri tarafından sentezlenen ve diğer bazı türler üzerinde Inhibe edici özelliğe sahip maddelerdir. Son yıllarda daha sıklıkla görülen bazı gıda patojenleri üzerindeki etkileri nedeniyle gıdalarda kullanımları giderek artmaktadır. Özellikle Listeria monocytogenes, Clostridium perfringens ve Salmonella spp. gibi patojenlerin gıdalarda üremelerinin engellenmesinde etkili olabildikleri gösterilmiştir. Gelişmiş ülkelerin gıda güvenliğinden sorumlu kurum veya kuruluşları bakteriyosinler üzerinde yoğunlaşan çalışmalara olan desteklerini arttırmışlardır. Ayrıca tüketicilerden gıdaların daha doğal yöntemlerle korunmaları ile ilgili artarak gelen talep bakteriyosinlere olan ilgiyi desteklemektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hakan Kuleasan Bu kişi benim

M. Lütfü Çakmakçı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kuleasan, H. ., & Çakmakçı, M. L. . (2003). Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri. Gıda, 28(2).
AMA Kuleasan H, Çakmakçı ML. Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri. GIDA. Nisan 2003;28(2).
Chicago Kuleasan, Hakan, ve M. Lütfü Çakmakçı. “Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları Ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri”. Gıda 28, sy. 2 (Nisan 2003).
EndNote Kuleasan H, Çakmakçı ML (01 Nisan 2003) Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri. Gıda 28 2
IEEE H. . Kuleasan ve M. L. . Çakmakçı, “Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri”, GIDA, c. 28, sy. 2, 2003.
ISNAD Kuleasan, Hakan - Çakmakçı, M. Lütfü. “Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları Ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri”. Gıda 28/2 (Nisan 2003).
JAMA Kuleasan H, Çakmakçı ML. Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri. GIDA. 2003;28.
MLA Kuleasan, Hakan ve M. Lütfü Çakmakçı. “Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları Ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri”. Gıda, c. 28, sy. 2, 2003.
Vancouver Kuleasan H, Çakmakçı ML. Bakteriyosinlerin Özellikleri, Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanım Alanları ve İleri Dönemlerdeki Kullanım Potansiyelleri. GIDA. 2003;28(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/