EN
TR
Fungal Alfa Amilaz ve Deaktif Kuru Maya Preparatları Kullanılarak Hızlandırılmış Ekmek Yapımı
Öz
Bu araştırmada ekmek üretiminde farklı un tiplerinde fungal alfa amilaz ve deaktif kuru maya preperatı kullanılarak ekmek özellikleri bakımından en iyi sonucu verecek en uygun fermentasyon süresinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Denemede üç farklı tip una (Tip 550, 650 ve 850). iki farklı ticari katkı preperatı; Fungal Alfa Amilaz ve İndirgen Ajan-Deaktif Kuru Maya katkısı uygulanarak hazırlanan ekmek hamuru, üç farklı kitle fermentasyon süresinde (15, 30 ve 60 dakika) dinlendirilip pişirilmiştir. Hızlı ekmek üretimi için, laboratuvar şartlarında en iyi sonuç, Tip 550 una fungal alfa amilaz katkısı ile hazırlanan hamurlara 30 dakika kitle fermentasyonu uygulanmasıyla elde edilmiştir. Ticari şartlarda ise bekletilmeksizin hamurun işlenebileceği sonucuna varılmıştır. Fungal alfa amilazın hızlı ekmek yapımında tek başına kullanılabileceği, deaktif kuru maya için ise daha ileri testlere ihtiyaç duyulduğu anlaşılmıştır.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Nisan 2003
Gönderilme Tarihi
13 Şubat 2015
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 2
APA
Bilgiçli, N., Türker, S., & Elgün, A. (2003). Fungal Alfa Amilaz ve Deaktif Kuru Maya Preparatları Kullanılarak Hızlandırılmış Ekmek Yapımı. Gıda, 28(2). https://izlik.org/JA24UC64BU
AMA
1.Bilgiçli N, Türker S, Elgün A. Fungal Alfa Amilaz ve Deaktif Kuru Maya Preparatları Kullanılarak Hızlandırılmış Ekmek Yapımı. GIDA. 2003;28(2). https://izlik.org/JA24UC64BU
Chicago
Bilgiçli, Nermin, Selman Türker, ve Adem Elgün. 2003. “Fungal Alfa Amilaz ve Deaktif Kuru Maya Preparatları Kullanılarak Hızlandırılmış Ekmek Yapımı”. Gıda 28 (2). https://izlik.org/JA24UC64BU.
EndNote
Bilgiçli N, Türker S, Elgün A (01 Nisan 2003) Fungal Alfa Amilaz ve Deaktif Kuru Maya Preparatları Kullanılarak Hızlandırılmış Ekmek Yapımı. Gıda 28 2
IEEE
[1]N. Bilgiçli, S. Türker, ve A. Elgün, “Fungal Alfa Amilaz ve Deaktif Kuru Maya Preparatları Kullanılarak Hızlandırılmış Ekmek Yapımı”, GIDA, c. 28, sy 2, Nis. 2003, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA24UC64BU
ISNAD
Bilgiçli, Nermin - Türker, Selman - Elgün, Adem. “Fungal Alfa Amilaz ve Deaktif Kuru Maya Preparatları Kullanılarak Hızlandırılmış Ekmek Yapımı”. Gıda 28/2 (01 Nisan 2003). https://izlik.org/JA24UC64BU.
JAMA
1.Bilgiçli N, Türker S, Elgün A. Fungal Alfa Amilaz ve Deaktif Kuru Maya Preparatları Kullanılarak Hızlandırılmış Ekmek Yapımı. GIDA. 2003;28. Available at https://izlik.org/JA24UC64BU.
MLA
Bilgiçli, Nermin, vd. “Fungal Alfa Amilaz ve Deaktif Kuru Maya Preparatları Kullanılarak Hızlandırılmış Ekmek Yapımı”. Gıda, c. 28, sy 2, Nisan 2003, https://izlik.org/JA24UC64BU.
Vancouver
1.Nermin Bilgiçli, Selman Türker, Adem Elgün. Fungal Alfa Amilaz ve Deaktif Kuru Maya Preparatları Kullanılarak Hızlandırılmış Ekmek Yapımı. GIDA [Internet]. 01 Nisan 2003;28(2). Erişim adresi: https://izlik.org/JA24UC64BU
GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.