BibTex RIS Kaynak Göster

Effects of Socioeconomic Levels, Educational and Occupational Status on Consumer Food Awareness (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 3, - , 01.06.1993

Öz

This survey was conducted in different governmental institutions in Ankara to evaluate food inspection awareness of the consumers in shopping. For this purpose 500 working-men, 500 working-women and 488 housewives were included to study to fill out the questionnaire. From the results of the survey it was found that 55.8% of the consumers were aware of food inspection and 89.9% them knew that Ministry of Health was the main responsible institute from food inspection. Moreover, food inspection knowledge of the consumers increased with educational and socioeconomic levels and occupational status.

Tüketicilerin Eğitim, Sosyo-Ekonomik Düzey ve Çalışma Durumlarına Göre Gıda Kontrolu Konusundaki Bilgileri

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 3, - , 01.06.1993

Öz

Ankara ilinde değişik kuruluşlarda çalışan kadın ve erkek tüketiciler ile çalışmayan ev kadını tüketicilerin eğitim, sosyo-ekonomik düzey ve çalışma durumlarına göre gıda kontrolu konusundaki bilgilerini saptamak amacıyla yapılan bu araştırmaya 500 çalışan erkek, 500 çalışan kadın ve 488 çalışmayan ev kadını olmak üzere toplam 1488 tüketici alınmıştır. Tüketicilerin gıda kontrolu konusundaki bilgileri soruşturma yöntemi ile yapılmıştır. Tüketicilerin %55.8’i gıda kontrolunu bilmektedir. Tüketicilerin %89.9’u gıda kontrolundan sorumlu kuruluş olarak Sağlık Bakanlığını belirtmişlerdir. Tüketicilerin sosyo-ekonomik ve eğitim düzeyleri yükseldikçe gıda kontrolu konusundaki bilgileri de artmaktadır. Çalışma durumu da bu bilgileri olumlu yönde etkilemektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şahsine Çelik Bu kişi benim

Bahtiyar Ünver Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Çelik, Ş. ., & Ünver, B. . (1993). Tüketicilerin Eğitim, Sosyo-Ekonomik Düzey ve Çalışma Durumlarına Göre Gıda Kontrolu Konusundaki Bilgileri. Gıda, 18(3).
AMA Çelik Ş, Ünver B. Tüketicilerin Eğitim, Sosyo-Ekonomik Düzey ve Çalışma Durumlarına Göre Gıda Kontrolu Konusundaki Bilgileri. GIDA. Haziran 1993;18(3).
Chicago Çelik, Şahsine, ve Bahtiyar Ünver. “Tüketicilerin Eğitim, Sosyo-Ekonomik Düzey Ve Çalışma Durumlarına Göre Gıda Kontrolu Konusundaki Bilgileri”. Gıda 18, sy. 3 (Haziran 1993).
EndNote Çelik Ş, Ünver B (01 Haziran 1993) Tüketicilerin Eğitim, Sosyo-Ekonomik Düzey ve Çalışma Durumlarına Göre Gıda Kontrolu Konusundaki Bilgileri. Gıda 18 3
IEEE Ş. . Çelik ve B. . Ünver, “Tüketicilerin Eğitim, Sosyo-Ekonomik Düzey ve Çalışma Durumlarına Göre Gıda Kontrolu Konusundaki Bilgileri”, GIDA, c. 18, sy. 3, 1993.
ISNAD Çelik, Şahsine - Ünver, Bahtiyar. “Tüketicilerin Eğitim, Sosyo-Ekonomik Düzey Ve Çalışma Durumlarına Göre Gıda Kontrolu Konusundaki Bilgileri”. Gıda 18/3 (Haziran 1993).
JAMA Çelik Ş, Ünver B. Tüketicilerin Eğitim, Sosyo-Ekonomik Düzey ve Çalışma Durumlarına Göre Gıda Kontrolu Konusundaki Bilgileri. GIDA. 1993;18.
MLA Çelik, Şahsine ve Bahtiyar Ünver. “Tüketicilerin Eğitim, Sosyo-Ekonomik Düzey Ve Çalışma Durumlarına Göre Gıda Kontrolu Konusundaki Bilgileri”. Gıda, c. 18, sy. 3, 1993.
Vancouver Çelik Ş, Ünver B. Tüketicilerin Eğitim, Sosyo-Ekonomik Düzey ve Çalışma Durumlarına Göre Gıda Kontrolu Konusundaki Bilgileri. GIDA. 1993;18(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/