BibTex RIS Kaynak Göster

Phenolic Compounds in Grape (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 3, - , 01.06.2003

Öz

Much work has been carried out on the study of phenolic substances in grape and in wine and a very complete review was published by Singlelton and Esav in 1969. Considerable progress has been made since then, the use of high performance liquid chromatography (HPLC) that can be both separation and quantitative analysis. In this article, main phenolic substances in grapes which were separated and quantitatively determined by much research are given.  

Üzümde Fenolik Bileşikler

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 3, - , 01.06.2003

Öz

Üzüm ve şaraptaki fenolik bileşikler üzerinde günümüze dek bir çok çalışma gerçekleştirilmiş olup, bu konuyla ilgili en tatmin edici eser Singlelton ve Esav (1969) tarafından yayınlanmıştır. Bu çalışmadan, sonra üzümlerdeki fenolik bileşiklerle ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmiş ve özellikle de HPLC'nin kullanımıyla birlikte fenolik bileşiklerin ayrımı ve kantitatif analizleri gerçekleştirilmiştir. Bu makalede bir çok çalışma sayesinde ayrımı ve miktarları belirlenen üzümlerdeki fenolik bileşikler açıklanmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gökhan Söylemezoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Söylemezoğlu, G. . (2003). Üzümde Fenolik Bileşikler. Gıda, 28(3).
AMA Söylemezoğlu G. Üzümde Fenolik Bileşikler. GIDA. Haziran 2003;28(3).
Chicago Söylemezoğlu, Gökhan. “Üzümde Fenolik Bileşikler”. Gıda 28, sy. 3 (Haziran 2003).
EndNote Söylemezoğlu G (01 Haziran 2003) Üzümde Fenolik Bileşikler. Gıda 28 3
IEEE G. . Söylemezoğlu, “Üzümde Fenolik Bileşikler”, GIDA, c. 28, sy. 3, 2003.
ISNAD Söylemezoğlu, Gökhan. “Üzümde Fenolik Bileşikler”. Gıda 28/3 (Haziran 2003).
JAMA Söylemezoğlu G. Üzümde Fenolik Bileşikler. GIDA. 2003;28.
MLA Söylemezoğlu, Gökhan. “Üzümde Fenolik Bileşikler”. Gıda, c. 28, sy. 3, 2003.
Vancouver Söylemezoğlu G. Üzümde Fenolik Bileşikler. GIDA. 2003;28(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/