BibTex RIS Kaynak Göster

Dioxin and its Contamination to Foods (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 4, - , 01.08.1993

Öz

Recent studies have shown that the dioxins may be present in foods, air, soil and water as sources of environmental pollution. Everyday a report related to dioxins appears in daily newspapers of Western Europe. It has been pointed out that even the trace amounts of dioxins may have adverse effects on human health. Dioxins have been detected in human milk, soil of kindergartens, soil water, newspapers, coffee filters and in many of medical and dental products. There is no doubt that a new source of dioxin would be included to the present ones in a very near future.   

Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 4, - , 01.08.1993

Öz

Son yıllarda yapılan araştırmalar dioksinin hemen her yerde bulunabileceğini göstermiştir. Gıdalarda, havada, toprakta ve suda bulunabilen dioksinin çok az miktarının bile insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği belirtilmektedir. Özellikle Batı Avrupa’da yayınlanan günlük gazetelerde hemen hergün dioksin ile ilgili bir habere rastlamak mümkün olmaktadır. Dioksinin ana sütünde, çocuk bahçelerinin toprağında ve toprak taban suyunda bulunduğu gibi gazete ve kahve filtresi kağıdında ve dişçilerin kullandığı pamuk tamponlarında bile bulunabileceği bildirilmektedir. Dioksinin varlığı belirlenen örneklere de hergün bir yenisi eklenmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ferhunde Şahbaz Bu kişi benim

Jale Acar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Şahbaz, F. ., & Acar, J. . (1993). Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları. Gıda, 18(4).
AMA Şahbaz F, Acar J. Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları. GIDA. Ağustos 1993;18(4).
Chicago Şahbaz, Ferhunde, ve Jale Acar. “Dioksin Ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları”. Gıda 18, sy. 4 (Ağustos 1993).
EndNote Şahbaz F, Acar J (01 Ağustos 1993) Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları. Gıda 18 4
IEEE F. . Şahbaz ve J. . Acar, “Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları”, GIDA, c. 18, sy. 4, 1993.
ISNAD Şahbaz, Ferhunde - Acar, Jale. “Dioksin Ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları”. Gıda 18/4 (Ağustos 1993).
JAMA Şahbaz F, Acar J. Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları. GIDA. 1993;18.
MLA Şahbaz, Ferhunde ve Jale Acar. “Dioksin Ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları”. Gıda, c. 18, sy. 4, 1993.
Vancouver Şahbaz F, Acar J. Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları. GIDA. 1993;18(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/