BibTex RIS Kaynak Göster

Bifidobacteria and Lactobacillus acidophilus: Behaviour, Using for Dietary Purposes, Beneficial Effects and Applications of Products (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 4, - , 01.08.1993

Öz

There are several potential health and nutritional benefits possible from some species of  lactic acid bacteria. In recent years there has been a considerable interest in Bifidobacteria and Lactobacillus acidophilus and their significant role in the intestinal tract. This review will discuss the some characteristics of Bifidobacteria and L. acidophilus especially which make them beneficial for health and applications of products.

Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 4, - , 01.08.1993

Öz

Laktik asit bakterilerinin bazı türlerinin sağlık ve beslenme üzerine birçok yararlı etkileri vardır. Son yıllarda Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus ile bunların bağırsak sistemindeki önemli rolleri üzerine büyük bir ilgi bulunmaktadır. Bu derlemede Bifidobacter’ler ve L. acidophilus’un, özellikle bunları sağlık açısından yararlı yapan bazı özellikleri ile ürün uygulamaları üzerinde durulacaktır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Z. Yeşim Özbaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Özbaş, Z. Y. . (1993). Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları. Gıda, 18(4).
AMA Özbaş ZY. Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları. GIDA. Ağustos 1993;18(4).
Chicago Özbaş, Z. Yeşim. “Bifidobacter’ler Ve Lactobacillus Acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri Ve Ürün Uygulamaları”. Gıda 18, sy. 4 (Ağustos 1993).
EndNote Özbaş ZY (01 Ağustos 1993) Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları. Gıda 18 4
IEEE Z. Y. . Özbaş, “Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları”, GIDA, c. 18, sy. 4, 1993.
ISNAD Özbaş, Z. Yeşim. “Bifidobacter’ler Ve Lactobacillus Acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri Ve Ürün Uygulamaları”. Gıda 18/4 (Ağustos 1993).
JAMA Özbaş ZY. Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları. GIDA. 1993;18.
MLA Özbaş, Z. Yeşim. “Bifidobacter’ler Ve Lactobacillus Acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri Ve Ürün Uygulamaları”. Gıda, c. 18, sy. 4, 1993.
Vancouver Özbaş ZY. Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları. GIDA. 1993;18(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/