BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on the Kurut Produced in Van and its Province Abstract (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 4, - , 01.08.1993

Öz

In this study, chemical and microbiological analysis of 20 Kurut samples were carried out. According to the chemical analysis results, the dry matter 85.51%, water 14.48%, fat 8.52%, protein 54.64%, total ash 14.89%, salt 12.18%, non-fat-dry matter 77.00%, and acidity 1.18% were found averagely. The average numbers of total bacteria, yeasts-moulds and lipolytic bacteria in analysed Kurut samples were found 1.49x104/g, 1.40x103/g, 1.40x103/g respectively. The coliform bacteria was not found in analysed Kurut samples.

Van ve Yöresinde İmal Edilen Kurutlar Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 4, - , 01.08.1993

Öz

Bu araştırmada değişik köylerden getirilip Van’dan satışa sunulan Kurutlardan 20 örnek alınmış ve bunların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri yapılmıştır. Kimyasal analiz sonuçlarına göre ortalama değerler şöyledir. Kurumadde %85.51, su %14.48, yağ %8.52, protein %54.64, kül %14.89, tuz %12.18, yağsız kurumadde %77.00 ve Laktik asit cinsinden titrasyon asitliği %1.18’dir. Mikrobiyolojik analiz sonuçlarına göre, ortalama total bakteri sayısı 1.40x104 adet/g, maya-küf sayısı 1.40x103 adet/g, lipolitik mikroorganizma sayısı 1.40x103 adet/g şeklinde bulunmuştur. Analize tabi tutulan Kurut örneklerinde koliform grubu mikroorganizmaya rastlanmamıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurhan Akyüz Bu kişi benim

Hayri Coşkun Bu kişi benim

İhsan Bakırcı Bu kişi benim

Ahmet Hilmi Çon Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Akyüz, N. ., Coşkun, H. ., Bakırcı, İ. ., Çon, A. H. . (1993). Van ve Yöresinde İmal Edilen Kurutlar Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 18(4).
AMA Akyüz N, Coşkun H, Bakırcı İ, Çon AH. Van ve Yöresinde İmal Edilen Kurutlar Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Ağustos 1993;18(4).
Chicago Akyüz, Nurhan, Hayri Coşkun, İhsan Bakırcı, ve Ahmet Hilmi Çon. “Van Ve Yöresinde İmal Edilen Kurutlar Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 18, sy. 4 (Ağustos 1993).
EndNote Akyüz N, Coşkun H, Bakırcı İ, Çon AH (01 Ağustos 1993) Van ve Yöresinde İmal Edilen Kurutlar Üzerinde bir Araştırma. Gıda 18 4
IEEE N. . Akyüz, H. . Coşkun, İ. . Bakırcı, ve A. H. . Çon, “Van ve Yöresinde İmal Edilen Kurutlar Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 18, sy. 4, 1993.
ISNAD Akyüz, Nurhan vd. “Van Ve Yöresinde İmal Edilen Kurutlar Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 18/4 (Ağustos 1993).
JAMA Akyüz N, Coşkun H, Bakırcı İ, Çon AH. Van ve Yöresinde İmal Edilen Kurutlar Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1993;18.
MLA Akyüz, Nurhan vd. “Van Ve Yöresinde İmal Edilen Kurutlar Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 18, sy. 4, 1993.
Vancouver Akyüz N, Coşkun H, Bakırcı İ, Çon AH. Van ve Yöresinde İmal Edilen Kurutlar Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1993;18(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/