BibTex RIS Kaynak Göster

Production of Glycerol by Biochemical Routes and Its Importance in Wine Fermentations (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 4, - , 01.08.2003

Öz

Glycerol is an important polyalcohol which can be used for different purposes in food industry and other many industries, it is determined that glycerol is formed as a by-product during the fermentation process in alcoholic beverages, making positive effect especially on wine's sensory properties. Besides production by chemical synthesis, glycerol is also known to be produced by biochemical processes, in which microorganisms are used. Studies especially on production of glycerol by osmophilic yeasts have widely increased in recent years. It is reported that studies on wine strains of Saccharomyces cerevisiae have been mostly about genetic applications yielding high glycerol producing strains. In this review, microbial routes of glycerol production are introduced; importance of glycerol in alcoholic beverages and recent developments on this subject are also pointed out.  

Gliserinin Biyokimyasal Yollarla Üretimi ve Şarap Fermentasyonlarındaki Önemi

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 4, - , 01.08.2003

Öz

Gliserin, gıda endüstrisi ve diğer bir çok endüstride farklı amaçlarla kullanılabilen önemli bir polialkoldür. Gliserinin ayrıca, alkollü içkilerde fermantasyon sırasında oluşan bir yan ürün olduğu ve özellikle şarabın duyusal özelliklerini olumlu yönde etkilediği de belirtilmektedir. Kimyasal sentez yoluyla üretilmesinin yanı sıra, gliserinin mikroorganizmaların kullanıldığı biyokimyasal prosesle de üretildiği bilinmektedir. Son yıllarda özellikle ozmofilik mayalar tarafından gliserin üretimi konusundaki çalışmalar artmıştır Saccharomyces cerevisiae' nın şarapta kullanılan suşları ile yapılan çalışmaların ise daha çok, yüksek miktarda gliserin üretebilen suşların eldesine yönelik genetik uygulamalar olduğu bildirilmektedir. Bu derlemede, mikrobiyal gliserin üretim yöntemleri üzerinde durulmuş, ayrıca gliserinin alkollü içkilerdeki önemine ve bu konudaki son gelişmelere yer verilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Seda Karasu Yalçın Bu kişi benim

Z. Yesim Özbaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Yalçın, S. K. ., & Özbaş, Z. Y. . (2003). Gliserinin Biyokimyasal Yollarla Üretimi ve Şarap Fermentasyonlarındaki Önemi. Gıda, 28(4).
AMA Yalçın SK, Özbaş ZY. Gliserinin Biyokimyasal Yollarla Üretimi ve Şarap Fermentasyonlarındaki Önemi. GIDA. Ağustos 2003;28(4).
Chicago Yalçın, Seda Karasu, ve Z. Yesim Özbaş. “Gliserinin Biyokimyasal Yollarla Üretimi Ve Şarap Fermentasyonlarındaki Önemi”. Gıda 28, sy. 4 (Ağustos 2003).
EndNote Yalçın SK, Özbaş ZY (01 Ağustos 2003) Gliserinin Biyokimyasal Yollarla Üretimi ve Şarap Fermentasyonlarındaki Önemi. Gıda 28 4
IEEE S. K. . Yalçın ve Z. Y. . Özbaş, “Gliserinin Biyokimyasal Yollarla Üretimi ve Şarap Fermentasyonlarındaki Önemi”, GIDA, c. 28, sy. 4, 2003.
ISNAD Yalçın, Seda Karasu - Özbaş, Z. Yesim. “Gliserinin Biyokimyasal Yollarla Üretimi Ve Şarap Fermentasyonlarındaki Önemi”. Gıda 28/4 (Ağustos 2003).
JAMA Yalçın SK, Özbaş ZY. Gliserinin Biyokimyasal Yollarla Üretimi ve Şarap Fermentasyonlarındaki Önemi. GIDA. 2003;28.
MLA Yalçın, Seda Karasu ve Z. Yesim Özbaş. “Gliserinin Biyokimyasal Yollarla Üretimi Ve Şarap Fermentasyonlarındaki Önemi”. Gıda, c. 28, sy. 4, 2003.
Vancouver Yalçın SK, Özbaş ZY. Gliserinin Biyokimyasal Yollarla Üretimi ve Şarap Fermentasyonlarındaki Önemi. GIDA. 2003;28(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/