BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Milk Concentration on the Rennet Coagulation Time (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

Measurements have been made of the coagulation times and aggregation times of reconstituted skimmilk samples have different solids nonfat concentration, when treated with commercial rennet. With samples, milk showed a large increase in clotting time with concentration of solids nonfat in 2-14% range. The results are discussed in terms of a mechanism which reduces to a form similar to that proposed by Dalgleish (1981).

Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süresi Üzerinde Sütün Kurumadde Derişiminin Etkisi

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

Sütün yağsız kurumadde derişimine bağlı olarak, rennet ile pıhtılaşma ve rennetleme süresi ölçümleri gerçekleştirilmiştir. Pıhtılaşma ve rennetleme süreleri derişimin bir fonksiyonu olarak incelenmiştir. Ayrıca viskozite ile yukarıda anılan süreler arasındaki ve bu iki sürenin birbirleri ile olan ilişkileri yine derişime bağlı olarak denenmiştir. %2-14 yağsız kurumadde içeriğindeki rekonstitüe örneklerde diğer koşullar değişmeksizin ve kontrol altında tutularak ölçümler gerçekleştirilmiştir. Sonuçta sütün yağsız kurumade (SYKm) derişiminin artması ile sürelerin de artma eğilimi gösterdiği ve ilişkinin doğrusal olduğu (r= 0.95-1.00) ortaya konulmuştur.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Y. Kemal Erdem Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Erdem, Y. K. . (1993). Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süresi Üzerinde Sütün Kurumadde Derişiminin Etkisi. Gıda, 18(6).
AMA Erdem YK. Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süresi Üzerinde Sütün Kurumadde Derişiminin Etkisi. GIDA. Aralık 1993;18(6).
Chicago Erdem, Y. Kemal. “Sütün Rennet Ile Pıhtılaşma Süresi Üzerinde Sütün Kurumadde Derişiminin Etkisi”. Gıda 18, sy. 6 (Aralık 1993).
EndNote Erdem YK (01 Aralık 1993) Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süresi Üzerinde Sütün Kurumadde Derişiminin Etkisi. Gıda 18 6
IEEE Y. K. . Erdem, “Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süresi Üzerinde Sütün Kurumadde Derişiminin Etkisi”, GIDA, c. 18, sy. 6, 1993.
ISNAD Erdem, Y. Kemal. “Sütün Rennet Ile Pıhtılaşma Süresi Üzerinde Sütün Kurumadde Derişiminin Etkisi”. Gıda 18/6 (Aralık 1993).
JAMA Erdem YK. Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süresi Üzerinde Sütün Kurumadde Derişiminin Etkisi. GIDA. 1993;18.
MLA Erdem, Y. Kemal. “Sütün Rennet Ile Pıhtılaşma Süresi Üzerinde Sütün Kurumadde Derişiminin Etkisi”. Gıda, c. 18, sy. 6, 1993.
Vancouver Erdem YK. Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süresi Üzerinde Sütün Kurumadde Derişiminin Etkisi. GIDA. 1993;18(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/