BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Some Compositional Properties of Melon Seed and Bitter Almond (in English)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

Protein and oil amounts and oil characteristics of melon seed and bitter almond were investigated. On a dry basis, the data obtained for the two seeds were as follows; crude oil 33.23% and 51.04%; crude protein 24.10% and 28.13%. The major fatty acids of the oils were linoleic acid (18:2) at the concentrations of 60.01% and oleic acid (18:1) at the concentrations of 68.58%, respectively.  

Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

Kavun çekirdeği ve acıbademin protein ve yağ miktarları ile yağlarının karakteristikleri araştırılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; kurumaddede sırasıyla, ham yağ %33.23 ve %51.04, ham protein %24.10 ve %28.13’tür. Önemli yağ asitleri olarak, kavun çekirdeği yağında %60.01 konsantrasyonunda linoleik asit (18:2) ve acıbadem yağında %68.58) konsantrasyonunda oleik asit (18:1) varlığı saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aziz Tekin Bu kişi benim

Sedat Velioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Tekin, A. ., & Velioğlu, S. . (1993). Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce). Gıda, 18(6).
AMA Tekin A, Velioğlu S. Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce). GIDA. Aralık 1993;18(6).
Chicago Tekin, Aziz, ve Sedat Velioğlu. “Kavun Çekirdeği Ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine Bir Araştırma (İngilizce)”. Gıda 18, sy. 6 (Aralık 1993).
EndNote Tekin A, Velioğlu S (01 Aralık 1993) Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce). Gıda 18 6
IEEE A. . Tekin ve S. . Velioğlu, “Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce)”, GIDA, c. 18, sy. 6, 1993.
ISNAD Tekin, Aziz - Velioğlu, Sedat. “Kavun Çekirdeği Ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine Bir Araştırma (İngilizce)”. Gıda 18/6 (Aralık 1993).
JAMA Tekin A, Velioğlu S. Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce). GIDA. 1993;18.
MLA Tekin, Aziz ve Sedat Velioğlu. “Kavun Çekirdeği Ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine Bir Araştırma (İngilizce)”. Gıda, c. 18, sy. 6, 1993.
Vancouver Tekin A, Velioğlu S. Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce). GIDA. 1993;18(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/