BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Organic Acids in Fermented Sausage (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

In this study, organic acids were determined in 23 different samples of fermented sausages. The total amount of organic acid was found 11.86-46.312 g/kg, lactic acid 6.11-36.41 g/kg, glyconic acid 1.90-7.48 g/kg, acetic acid 0.96-5.47 g/kg and also 0.13-0.25 g/kg  of pyruvic acid was determine in only 4 of the some samples.   

Fermente Sucuklarda Organik Asit Miktarlarının Belirlenmesi

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

Bu araştırmada, farklı firmalara ait olan 23 fermente sucuk örneğinde organik asit miktarları ölçülmüştür. Sonuçta, yaş madde üzerinden 11.86 g/kg  toplam organik asit, 6.11-36.41 g/kg laktik asit, 1.90-7.48 g/kg glukonik asit, 0.96-5.47 g/kg asetik asit ve sadece 4 örnekte de 0.13-0.25 g/kg oranlarında pürivik asit bulunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zerrin Erginkaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Erginkaya, Z. . (1993). Fermente Sucuklarda Organik Asit Miktarlarının Belirlenmesi. Gıda, 18(6).
AMA Erginkaya Z. Fermente Sucuklarda Organik Asit Miktarlarının Belirlenmesi. GIDA. Aralık 1993;18(6).
Chicago Erginkaya, Zerrin. “Fermente Sucuklarda Organik Asit Miktarlarının Belirlenmesi”. Gıda 18, sy. 6 (Aralık 1993).
EndNote Erginkaya Z (01 Aralık 1993) Fermente Sucuklarda Organik Asit Miktarlarının Belirlenmesi. Gıda 18 6
IEEE Z. . Erginkaya, “Fermente Sucuklarda Organik Asit Miktarlarının Belirlenmesi”, GIDA, c. 18, sy. 6, 1993.
ISNAD Erginkaya, Zerrin. “Fermente Sucuklarda Organik Asit Miktarlarının Belirlenmesi”. Gıda 18/6 (Aralık 1993).
JAMA Erginkaya Z. Fermente Sucuklarda Organik Asit Miktarlarının Belirlenmesi. GIDA. 1993;18.
MLA Erginkaya, Zerrin. “Fermente Sucuklarda Organik Asit Miktarlarının Belirlenmesi”. Gıda, c. 18, sy. 6, 1993.
Vancouver Erginkaya Z. Fermente Sucuklarda Organik Asit Miktarlarının Belirlenmesi. GIDA. 1993;18(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/