Bacteria, fungi and yeast are commonly used as additives in meats, milk products, cereals vegetables and fruits to produce fermented products. Besides microorganisms used for fermented foods production impart desirable flavors, improve texture and enhance digestibility of foods, fermentation destroys food spoilage organism and allow preservation of foods.
Bakteri, fungus ve mayalar fermente et, süt, hububat ürünleri ile meyve ve sebzelerin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Fermente gıdaların üretiminde kullanılan bu mikroorganizmalar üründe arzu edilen tat ve aroma, tekstür ve sindirilebilme özelliğini arttırmaları yanında gıdaları bozucu mikroorganizmaların gelişmelerini önleyerek gıdalarda koruyucu olarak da rol oynamaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1993 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 6 |