BibTex RIS Kaynak Göster

Factors Affecting Physical Properties of Surimi Gel (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 5, - , 01.10.2003

Öz

Surimi products are minced and rafined fish meat which have gelling ability. Gelation of muscle proteins contributes to desirable texture and stabilization of water in muscle protein protein products. There are some factors which affect the pysical properties of fish protein gel. Theese factors are; condition of raw fish, washing and refining, comminuting and heat application and storage. In this review, factors affecting gel formatton and stabilization in surimi type products were evaluated.  

Surimi Jelinin Fiziksel Özelliklerini Etkileyen Faktörler

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 5, - , 01.10.2003

Öz

Surimi ticari olarak jel oluşturma özelliğine sahip kıyılmış balık etinin rafine edilmiş halidir. Kas proteinlerinin jelleşmesi, bu ürünlerde istenen su ve doku stabilizasyonunu sağlar. Balık protein jelinin fiziksel özellikleri bazı faktörlerle etkilenir. Bunlar çiğ balığın özellikleri, yıkama ve arıtma, parçalama, ısı uygulama ve depolamadır. Bu derlemede, surimi tipi ürünlerde stabilizasyonu ve jel formasyonunu etkileyen faktörler değerlendirilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Meltem Serdaroğlu Bu kişi benim

Elvan Felekoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Serdaroğlu, M. ., & Felekoğlu, E. . (2003). Surimi Jelinin Fiziksel Özelliklerini Etkileyen Faktörler. Gıda, 28(5).
AMA Serdaroğlu M, Felekoğlu E. Surimi Jelinin Fiziksel Özelliklerini Etkileyen Faktörler. GIDA. Ekim 2003;28(5).
Chicago Serdaroğlu, Meltem, ve Elvan Felekoğlu. “Surimi Jelinin Fiziksel Özelliklerini Etkileyen Faktörler”. Gıda 28, sy. 5 (Ekim 2003).
EndNote Serdaroğlu M, Felekoğlu E (01 Ekim 2003) Surimi Jelinin Fiziksel Özelliklerini Etkileyen Faktörler. Gıda 28 5
IEEE M. . Serdaroğlu ve E. . Felekoğlu, “Surimi Jelinin Fiziksel Özelliklerini Etkileyen Faktörler”, GIDA, c. 28, sy. 5, 2003.
ISNAD Serdaroğlu, Meltem - Felekoğlu, Elvan. “Surimi Jelinin Fiziksel Özelliklerini Etkileyen Faktörler”. Gıda 28/5 (Ekim 2003).
JAMA Serdaroğlu M, Felekoğlu E. Surimi Jelinin Fiziksel Özelliklerini Etkileyen Faktörler. GIDA. 2003;28.
MLA Serdaroğlu, Meltem ve Elvan Felekoğlu. “Surimi Jelinin Fiziksel Özelliklerini Etkileyen Faktörler”. Gıda, c. 28, sy. 5, 2003.
Vancouver Serdaroğlu M, Felekoğlu E. Surimi Jelinin Fiziksel Özelliklerini Etkileyen Faktörler. GIDA. 2003;28(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/