BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Polyols in some Turkish and French Wines (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 5, - , 01.10.2003

Öz

In this research 30 different Turkish and French wine samples (white, red and rose) were analysed by using GC-MS techniques to determination of their poliols contents. The level of polyols such as; 1,2 propandiol, ethylenglycol, 2,3-butandiol and glycerol has been compared in the different French and Turkish wine samples. The results show that the polyols content of Turkish wines are generally lower than French wines.  

Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 5, - , 01.10.2003

Öz

Bu çalışmada Türk ve Fransız şaraplarından oluşan toplam 30 farklı beyaz, pembe ve kırmızı şarap örneğinde poliol miktarları GC-MS teknikleri kullanılarak saptanmış ve Türk ve Fransız şarapları 1,2 propandiol, etilenglikol, 2,3-butandiol ve gliserol miktarları yönünden karşılaştırılmıştır. Elde olunan sonuçlara göre genel olarak, Türk şaraplarının Fransız şaraplarına göre daha düşük miktarda poliol içerdikleri belirlenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

R. Ertan Anlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Anlı, R. E. . (2003). Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi. Gıda, 28(5).
AMA Anlı RE. Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi. GIDA. Ekim 2003;28(5).
Chicago Anlı, R. Ertan. “Bazı Türk Ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi”. Gıda 28, sy. 5 (Ekim 2003).
EndNote Anlı RE (01 Ekim 2003) Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi. Gıda 28 5
IEEE R. E. . Anlı, “Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi”, GIDA, c. 28, sy. 5, 2003.
ISNAD Anlı, R. Ertan. “Bazı Türk Ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi”. Gıda 28/5 (Ekim 2003).
JAMA Anlı RE. Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi. GIDA. 2003;28.
MLA Anlı, R. Ertan. “Bazı Türk Ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi”. Gıda, c. 28, sy. 5, 2003.
Vancouver Anlı RE. Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi. GIDA. 2003;28(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/