In this research 30 different Turkish and French wine samples (white, red and rose) were analysed by using GC-MS techniques to determination of their poliols contents. The level of polyols such as; 1,2 propandiol, ethylenglycol, 2,3-butandiol and glycerol has been compared in the different French and Turkish wine samples. The results show that the polyols content of Turkish wines are generally lower than French wines.
Bu çalışmada Türk ve Fransız şaraplarından oluşan toplam 30 farklı beyaz, pembe ve kırmızı şarap örneğinde poliol miktarları GC-MS teknikleri kullanılarak saptanmış ve Türk ve Fransız şarapları 1,2 propandiol, etilenglikol, 2,3-butandiol ve gliserol miktarları yönünden karşılaştırılmıştır. Elde olunan sonuçlara göre genel olarak, Türk şaraplarının Fransız şaraplarına göre daha düşük miktarda poliol içerdikleri belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 2003 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 5 |