BibTex RIS Kaynak Göster

Time-Tempreture Characteristics of Pectin Methylesterase from CArrots and Gren Beans (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 5, - , 01.10.2003

Öz

Activity and thermal characteristics of pectin methylesterase were determined in different extracts and homogenates of carrots and green beans. Comparing to carrots, green beans contain 2,6 fold higher PME activity in homogenates. The percent distribution of soluble, ionically bound and covalently bound PME was 3, 88, 9 and 0, 81, 19 for green beans and carrots, respectively. The temperature optimums of PME in homogenates were 40°C for green beans and 50°C for carrots. In both vegetable ionically bound PME had the same thermal characteristics and gave an optimum at 40°C whereas, covalently bound PME had temperature optimums at 55°C and 50°C for carrots and green beans, respectively.  

Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 5, - , 01.10.2003

Öz

Havuç ve yeşil fasulyelerden elde edilmiş ekstrakt ve homojenatlarda PME enziminin aktivite düzeyi ve termal karakteristikleri belirlenmiştir. Yeşil fasulyelerden elde edilmiş homojenatlarda havuçlara kıyasla 2,6 kat daha fazla PME aktivitesi bulunduğu saptanmıştır. Çözünür, iyonik ve kovalent bağlı PME fraksiyonlarının yüzde dağılımı y. fasulyelerde sırasıyla; 3, 88, 9 ve havuçlarda 0, 81, 19 düzeyinde olduğu belirlenmiştir. Homojenatlarda bulunan PME enzimlerinin optimum sıcaklıkları y. fasulyelerde; 40°C, buna karşın havuçlarda; 50°C'dır. Her iki sebzede de iyonik olarak bağlı PME enzimleri, benzer termal karakteristiklere sahip olup 40°C'de optimum aktivite göstermektedir. Buna karşın kovalent bağlı enzim fraksiyonunun optimum sıcaklığı, havuçlarda 55°C, y. fasulyelerde 50°C dır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Yemenicioğlu Bu kişi benim

Bekir Cemeroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Yemenicioğlu, A. ., & Cemeroğlu, B. . (2003). Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi. Gıda, 28(5).
AMA Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B. Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi. GIDA. Ekim 2003;28(5).
Chicago Yemenicioğlu, Ahmet, ve Bekir Cemeroğlu. “Sıcaklık Ve Sürenin Havuç Ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi”. Gıda 28, sy. 5 (Ekim 2003).
EndNote Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B (01 Ekim 2003) Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi. Gıda 28 5
IEEE A. . Yemenicioğlu ve B. . Cemeroğlu, “Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi”, GIDA, c. 28, sy. 5, 2003.
ISNAD Yemenicioğlu, Ahmet - Cemeroğlu, Bekir. “Sıcaklık Ve Sürenin Havuç Ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi”. Gıda 28/5 (Ekim 2003).
JAMA Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B. Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi. GIDA. 2003;28.
MLA Yemenicioğlu, Ahmet ve Bekir Cemeroğlu. “Sıcaklık Ve Sürenin Havuç Ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi”. Gıda, c. 28, sy. 5, 2003.
Vancouver Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B. Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi. GIDA. 2003;28(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/