BibTex RIS Kaynak Göster

Occurrence of Biogenic Amine in Foods (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 6, - , 01.12.2003

Öz

Biogenic amines are nitrogenous compounds which are formed by decarboxylation of amino acids or amination of aldehydes and ketones. Excessive amount of biogenic amines in foods are generally explained as microbiological activity and this is important for demonstration of illnesses depending on undesirable physiological effects and also unhygienic production conditions. Biogenic amines can cause a lot of illnesses such as urticaria, gastrointestinal pain, headache, migraine and severe food borne diseases. The aim of this article is to explain biogenic amine formation in foods and their physiological effects.  

Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 6, - , 01.12.2003

Öz

Biyojen aminler amino asitlerin dekarboksilasyonu veya aldehit ve keton gruplarının aminasyonu ile oluşan azotlu bileşiklerdir. Gıdalarda yüksek miktarda biyojen amin varlığı, çoğunlukla mikrobiyel aktivite ile açıklanmakta olup, istenmeyen fizyolojik etkilere bağlı rahatsızlıkların yanısıra, hijyenik olmayan üretim koşullarını göstermesi açısından da önemlidir. Biyojen aminler, vücut döküntülerinden, gastrointestinal sancılara, baş ağrısı ve migrenden ağır gıda zehirlenmelerine kadar pek çok rahatsızlığa sebep olabilmektedir. Bu makalede gıdalarda biyojen aminlerin oluşum koşulları ve fizyolojik etkileri mirdelenmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ozan Gürbüz

Nurcan Değirmencioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Gürbüz, O. ., & Değirmencioğlu, N. . (2003). Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu. Gıda, 28(6).
AMA Gürbüz O, Değirmencioğlu N. Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu. GIDA. Aralık 2003;28(6).
Chicago Gürbüz, Ozan, ve Nurcan Değirmencioğlu. “Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu”. Gıda 28, sy. 6 (Aralık 2003).
EndNote Gürbüz O, Değirmencioğlu N (01 Aralık 2003) Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu. Gıda 28 6
IEEE O. . Gürbüz ve N. . Değirmencioğlu, “Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu”, GIDA, c. 28, sy. 6, 2003.
ISNAD Gürbüz, Ozan - Değirmencioğlu, Nurcan. “Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu”. Gıda 28/6 (Aralık 2003).
JAMA Gürbüz O, Değirmencioğlu N. Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu. GIDA. 2003;28.
MLA Gürbüz, Ozan ve Nurcan Değirmencioğlu. “Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu”. Gıda, c. 28, sy. 6, 2003.
Vancouver Gürbüz O, Değirmencioğlu N. Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu. GIDA. 2003;28(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/