Inhibitory effect of Lactobacilli strains which were isolated fish on coag. (+) S.aureus, coag. (-) S. aureus, E. coli, E. coli K12, Y. enterocolitica, P. aeroginosa, B. subtilis and, P. fleurescens was determined by the agar diffusion method. Also, bacteriosin produced by the strains and inhibitory activities of these material were examined on the tested bacteria. L. casei HS1 was found to be the highest strain that showed both general inhibition and bacteriosin production on tested bacteria.
Balıklardan izole edilen Lactobacillus suşlarının genel inhibisyon (tüm inhibitör maddelerin) ve özel inhibisyonlarının (bakteriosin ve/veya bakteriosin benzeri maddeler) tespitinde ağar diffüzyon metodu kullanılmıştır. Test bakterileri olarak koa. (+) S. aureus, koa. (-) S. aureus, E. coli, E. coli K12, V.enterocolitica, P. aeroginosa, B. subtilis ve P. fleurescens kullanılmıştır. Lactobacillus suşlarmdan, özellikle L. casei HS1 susunun test bakterileri üzerinde genel inhibisyon etkisinin yüksek olduğu ve bakteriosin ve/veya bakteriosin benzeri madde ürettiği tespit edilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2003 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 6 |