In this research, effect of cooking methods (electric oven, grill, microwave, and boiling water) on total and heme iron content of anchovy was investigated. According to the results, the effect of cooking methods on total and heme iron content of anchovy was found to be significant at P<0.01 level. The highest total and heme iron lost was determined in grilled samples and the lowest in boiled samples. The boiling was found to be most suitable method in terms of total and heme iron content.
Bu araştırmada hamsi balıklarının toplam ve hem demir içeriğine pişirme yöntemlerinin (elektrikli fırın, ızgara, mikrodalga fırın ve haşlama) etkisi araştırılmıştır. Araştırma sonucunda hamsi balıklarının toplam ve hem demir içeriğine pişirme yöntemlerinin etkisi önemli bulunmuştur (P<0,01). En fazla toplam ve hem demir kaybı ızgarada pişirilenlerde, en az ise başlananlarda tespit edilmiştir. Toplam ve hem demir içeriği yönünden en uygun pişirme yönteminin haşlama olduğu saptanmıştır.
Turhan, S. ., Üstün, N. Ş. ., & Altunkaynak, T. B. . (2003). Hamsi Balığının Toplam ve Hem Demir İçeriğine Pişirme Yöntemlerinin Etkisi. Gıda, 28(6).
AMA
Turhan S, Üstün NŞ, Altunkaynak TB. Hamsi Balığının Toplam ve Hem Demir İçeriğine Pişirme Yöntemlerinin Etkisi. GIDA. Aralık 2003;28(6).
Chicago
Turhan, Sadettin, N. Şule Üstün, ve T. Bogaçhan Altunkaynak. “Hamsi Balığının Toplam Ve Hem Demir İçeriğine Pişirme Yöntemlerinin Etkisi”. Gıda 28, sy. 6 (Aralık 2003).
EndNote
Turhan S, Üstün NŞ, Altunkaynak TB (01 Aralık 2003) Hamsi Balığının Toplam ve Hem Demir İçeriğine Pişirme Yöntemlerinin Etkisi. Gıda 28 6
IEEE
S. . Turhan, N. Ş. . Üstün, ve T. B. . Altunkaynak, “Hamsi Balığının Toplam ve Hem Demir İçeriğine Pişirme Yöntemlerinin Etkisi”, GIDA, c. 28, sy. 6, 2003.
ISNAD
Turhan, Sadettin vd. “Hamsi Balığının Toplam Ve Hem Demir İçeriğine Pişirme Yöntemlerinin Etkisi”. Gıda 28/6 (Aralık 2003).
JAMA
Turhan S, Üstün NŞ, Altunkaynak TB. Hamsi Balığının Toplam ve Hem Demir İçeriğine Pişirme Yöntemlerinin Etkisi. GIDA. 2003;28.
MLA
Turhan, Sadettin vd. “Hamsi Balığının Toplam Ve Hem Demir İçeriğine Pişirme Yöntemlerinin Etkisi”. Gıda, c. 28, sy. 6, 2003.
Vancouver
Turhan S, Üstün NŞ, Altunkaynak TB. Hamsi Balığının Toplam ve Hem Demir İçeriğine Pişirme Yöntemlerinin Etkisi. GIDA. 2003;28(6).