BibTex RIS Kaynak Göster

Dondurarak Kurutma Teknolojisi ve Evreleri

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 6, - , 01.12.2003

Öz

Birçok ilaç ve gıda maddesi çözelti halindeyken zaman içinde bozulmaya oldukça yakındırlar. Bu tip maddeler, üretildikten hemen sonra dondurarak kurutularak karartı bir yapıya getirilirler ve böylece bioaktivitelerini uzun süre koruyabilirler. Bu çalışmada ilkönce dondurarak kurutma işleminin prensibi anlatılmıştır. Daha sonra dondurarak kurutmada dondurma işleminin önemi üzerinde durularak dondurarak kurutmada dikkat edilecek önemli noktalar belirtilmiştir. En sonunda da dondurarak kurutma işleminde önemli yer tutan birinci ve ikinci kurutma periyodları incelenmiştir.  

Freeze Drying Technology and Its Stages (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 6, - , 01.12.2003

Öz

Many pharmaceutical and food products when they are in solution are susceptible to deactivation over a period of time. Such materials are freeze dried soon after their production in order to stabilize them and; therefore, they keep their bioactivity for a long time. In this study, first of all, the principle of freeze drying process was described. Next, the importance of freezing in the freeze drying was emphasized and the key points in a freeze drying operation were presented. Finally, first and second freezing stages that play important roles in freeze drying were examined.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hasan Sadıkoğlu Bu kişi benim

Murat Özdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Sadıkoğlu, H. ., & Özdemir, M. . (2003). Dondurarak Kurutma Teknolojisi ve Evreleri. Gıda, 28(6).
AMA Sadıkoğlu H, Özdemir M. Dondurarak Kurutma Teknolojisi ve Evreleri. GIDA. Aralık 2003;28(6).
Chicago Sadıkoğlu, Hasan, ve Murat Özdemir. “Dondurarak Kurutma Teknolojisi Ve Evreleri”. Gıda 28, sy. 6 (Aralık 2003).
EndNote Sadıkoğlu H, Özdemir M (01 Aralık 2003) Dondurarak Kurutma Teknolojisi ve Evreleri. Gıda 28 6
IEEE H. . Sadıkoğlu ve M. . Özdemir, “Dondurarak Kurutma Teknolojisi ve Evreleri”, GIDA, c. 28, sy. 6, 2003.
ISNAD Sadıkoğlu, Hasan - Özdemir, Murat. “Dondurarak Kurutma Teknolojisi Ve Evreleri”. Gıda 28/6 (Aralık 2003).
JAMA Sadıkoğlu H, Özdemir M. Dondurarak Kurutma Teknolojisi ve Evreleri. GIDA. 2003;28.
MLA Sadıkoğlu, Hasan ve Murat Özdemir. “Dondurarak Kurutma Teknolojisi Ve Evreleri”. Gıda, c. 28, sy. 6, 2003.
Vancouver Sadıkoğlu H, Özdemir M. Dondurarak Kurutma Teknolojisi ve Evreleri. GIDA. 2003;28(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/