BibTex RIS Kaynak Göster

Changes in Sugars of Clear Honeys Kept in Glass Jars During Storage (in English)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 2, - , 01.04.1994

Öz

Influence of storage temperature and duration on the composition of sugars of honey determined by HPLC on honey samples stored at room temperature in the dark or light, in an incubator at 35 oC or in a refrigerator at 4 oC, were investigated. In general a decrease in monosaccharides and an increase in di-and trisaccharides were observed during the storage. The samples stored at 35 oC showed significant changes, but samples stored at 4 oC showed a little change in sugar composition.

Süzme Balların Cam Kavanozda Depolanmaları Sırasında Şekerlerde Meydana Gelen Değişmeler (İngilizce)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 2, - , 01.04.1994

Öz

Balın şeker kompozisyonu üzerine depolama sıcaklığı ve sürenin etkisinin araştırıldığı bu çalışmada, oda sıcaklığında aydınlıkta ve karanlıkta 35 oC’de ve 4 oC’de depolanan bal örneklerindeki şekerler Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi (HPLC) kullanılarak belirlenmişlerdir. Genel olarak depolama süresi boyunca monosakkaritlerde azalma, di ve trisakkaritlerde artma gözlenmiştir. 35 oC’de depolanan örneklerde önemli farklar belirlenirken, 4 oC’de depolanan örneklerde çok küçük bir değişme görülmüştür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yaşar Hışıl Bu kişi benim

Neriman Bağdatlıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Hışıl, Y. ., & Bağdatlıoğlu, N. . (1994). Süzme Balların Cam Kavanozda Depolanmaları Sırasında Şekerlerde Meydana Gelen Değişmeler (İngilizce). Gıda, 19(2).
AMA Hışıl Y, Bağdatlıoğlu N. Süzme Balların Cam Kavanozda Depolanmaları Sırasında Şekerlerde Meydana Gelen Değişmeler (İngilizce). GIDA. Nisan 1994;19(2).
Chicago Hışıl, Yaşar, ve Neriman Bağdatlıoğlu. “Süzme Balların Cam Kavanozda Depolanmaları Sırasında Şekerlerde Meydana Gelen Değişmeler (İngilizce)”. Gıda 19, sy. 2 (Nisan 1994).
EndNote Hışıl Y, Bağdatlıoğlu N (01 Nisan 1994) Süzme Balların Cam Kavanozda Depolanmaları Sırasında Şekerlerde Meydana Gelen Değişmeler (İngilizce). Gıda 19 2
IEEE Y. . Hışıl ve N. . Bağdatlıoğlu, “Süzme Balların Cam Kavanozda Depolanmaları Sırasında Şekerlerde Meydana Gelen Değişmeler (İngilizce)”, GIDA, c. 19, sy. 2, 1994.
ISNAD Hışıl, Yaşar - Bağdatlıoğlu, Neriman. “Süzme Balların Cam Kavanozda Depolanmaları Sırasında Şekerlerde Meydana Gelen Değişmeler (İngilizce)”. Gıda 19/2 (Nisan 1994).
JAMA Hışıl Y, Bağdatlıoğlu N. Süzme Balların Cam Kavanozda Depolanmaları Sırasında Şekerlerde Meydana Gelen Değişmeler (İngilizce). GIDA. 1994;19.
MLA Hışıl, Yaşar ve Neriman Bağdatlıoğlu. “Süzme Balların Cam Kavanozda Depolanmaları Sırasında Şekerlerde Meydana Gelen Değişmeler (İngilizce)”. Gıda, c. 19, sy. 2, 1994.
Vancouver Hışıl Y, Bağdatlıoğlu N. Süzme Balların Cam Kavanozda Depolanmaları Sırasında Şekerlerde Meydana Gelen Değişmeler (İngilizce). GIDA. 1994;19(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/