BibTex RIS Kaynak Göster

The Use of Monascus Pigment in the Production of Fermented Foods (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 2, - , 01.04.1994

Öz

In traditional “ang-khak” added to many foods to give color, improve flavor and to preserve them, is component, rice fermented with molds of the genus Monascus in many Asia countries. Extracts of cultures of the mold Monascus purpureus can replace nitrite. Also, in the manufacture of meat products or can make a contribution towards reducing technologically necessary levels of nitrite. Also, that metabolic products of these molds have a positive effect on the cholesterol metabolism.

Fermente Gıdaların Üretiminde Küflerden Yararlanma Monascus Pigmentleri

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 2, - , 01.04.1994

Öz

Geleneksel olarak, çoğu Asya ülkelerinde; gıdaların boyanmasında, aroma geliştirilmesinde ve koruyucu olarak kullanılan “angkak”, Monascus türü küflerin pirinci fermente etmesiyle oluşturulan bir maddedir. Monascus purpureus özütü et ürünlerinde nitrit/nitrat yerine kullanılabilmekte, nitrit ile kullanıldığında ise hamura katılan nitrit oranı düşmektedir. Monascus özütü ayrıca, beslenmeye bağlı hiperlipproteinemi’ye karşı diyetetik etki göstermektedir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aydın Öztan Bu kişi benim

Halil Vural Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Öztan, A. ., & Vural, H. . (1994). Fermente Gıdaların Üretiminde Küflerden Yararlanma Monascus Pigmentleri. Gıda, 19(2).
AMA Öztan A, Vural H. Fermente Gıdaların Üretiminde Küflerden Yararlanma Monascus Pigmentleri. GIDA. Nisan 1994;19(2).
Chicago Öztan, Aydın, ve Halil Vural. “Fermente Gıdaların Üretiminde Küflerden Yararlanma Monascus Pigmentleri”. Gıda 19, sy. 2 (Nisan 1994).
EndNote Öztan A, Vural H (01 Nisan 1994) Fermente Gıdaların Üretiminde Küflerden Yararlanma Monascus Pigmentleri. Gıda 19 2
IEEE A. . Öztan ve H. . Vural, “Fermente Gıdaların Üretiminde Küflerden Yararlanma Monascus Pigmentleri”, GIDA, c. 19, sy. 2, 1994.
ISNAD Öztan, Aydın - Vural, Halil. “Fermente Gıdaların Üretiminde Küflerden Yararlanma Monascus Pigmentleri”. Gıda 19/2 (Nisan 1994).
JAMA Öztan A, Vural H. Fermente Gıdaların Üretiminde Küflerden Yararlanma Monascus Pigmentleri. GIDA. 1994;19.
MLA Öztan, Aydın ve Halil Vural. “Fermente Gıdaların Üretiminde Küflerden Yararlanma Monascus Pigmentleri”. Gıda, c. 19, sy. 2, 1994.
Vancouver Öztan A, Vural H. Fermente Gıdaların Üretiminde Küflerden Yararlanma Monascus Pigmentleri. GIDA. 1994;19(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/