BibTex RIS Kaynak Göster

Thermophilic Microorganisms and Their Enzymes (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 2, - , 01.04.1994

Öz

The idea of different mechanisms of some organisms is supported by their survival under high temperatures at which most of the cellular compounds are denaturated. Thermophilic microorganisms and their enzymes are comparably different from others. In last  years many investigations have been performed to discover the structural and functional characteristics of thermophilic enzymes and to develop new technologies to use their features. In this article, some samples about the structural and functional specifications and industrial applications of thermophilic microorganisms and their enzymes are given.  

Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 2, - , 01.04.1994

Öz

Birçok hücresel bileşiğin denatüre olduğu sıcaklıklarda bazı organizmaların varlığının sürdürebilmesi onların farklı mekanizmalara sahip olduğunu düşündürmektedir. Isıya dayanıklı mikroorganizmalar ve onların enzimleri diğerlerine göre önemli derecede farklıdır. Son yıllarda ısıya dayanıklı enzimlerin yapı ve fonksiyon özelliklerini bulmak, onların bu özelliklerini kullanabilecek yeni teknolojileri geliştirebilmek için birçok çalışma yürütülmektedir. Bu makalede, ısıya dayanıklı mikroorganizmalar ve onların enzimlerinin yapı ve fonksiyon özellikleri ile endüstriyel uygulamalardaki kullanımlarına ilişkin yapılan çalışmalara örnekler verilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sibel Sungur Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sungur, S. . (1994). Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri. Gıda, 19(2).
AMA Sungur S. Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri. GIDA. Nisan 1994;19(2).
Chicago Sungur, Sibel. “Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar Ve Enzimleri”. Gıda 19, sy. 2 (Nisan 1994).
EndNote Sungur S (01 Nisan 1994) Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri. Gıda 19 2
IEEE S. . Sungur, “Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri”, GIDA, c. 19, sy. 2, 1994.
ISNAD Sungur, Sibel. “Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar Ve Enzimleri”. Gıda 19/2 (Nisan 1994).
JAMA Sungur S. Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri. GIDA. 1994;19.
MLA Sungur, Sibel. “Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar Ve Enzimleri”. Gıda, c. 19, sy. 2, 1994.
Vancouver Sungur S. Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri. GIDA. 1994;19(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/