BibTex RIS Kaynak Göster

An Investigation on the Effects of Surfactants on Wheat Proteins by Gel Filtration Tecnique (Turkish with English Abstract)

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 1, - , 01.02.2004

Öz

In this study, Bezostaya wheat flour and optimum mixed doughs prepared from this flour with surfactants (DATEM or SSL) at % 0.5 level as well as control dough were used. Effect of additives on flour proteins were studied by gel filtration technique. Three peaks were obtained when proteins from the samples were extracted with AU (0.1 M acetic acid, 3 M urea) solvent and separated using gel filtration chromatography on Sephacryl S-300. Gel filtration profiles of control dough and doughs prepared with SSL or DATEM were generally similar. However, a different gel filtration profile was observed in the flour sample as compared to the control dough.  

Surfektanların Buğday Proteinleri Üzerine Etkisinin Jel Filtrasyon Tekniği ile İncelenmesi

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 1, - , 01.02.2004

Öz

Bu çalışmada, Bezostaya çeşidi buğday unu, bu una surfektanların (DATEM veya SSL) % 0.5 oranında ilave edilip optimum sürede yoğrulması ile hazırlanan hamurlar ve kontrol hamuru kullanılmıştır. Katkı maddelerinin un proteinleri üzerine etkisi jel  filitrasyon tekniği kullanılarak araştırılmıştır. Örneklerden AU (0.1 M asetik asit, 3M üre) çözücüsü ite ekstrakte edilen protein preparatlarının Sephacryl -300 dolgulu kolondan kromatografisi sonucunda üç pik elde edilmiştir. SSL veya DATEM ile hazırlanmış hamurlar ile kontrol hamurunun jel filtrasyon profillerinin genel olarak benzer olduğu bulunmuştur. Bununla beraber, unun kontrol hamuruna göre farklı jel filtrasyon profiline sahip olduğu gözlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Süeda Çelik Bu kişi benim

Hamit Köksel Bu kişi benim

Dilek Sivri Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 29 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çelik, S. ., Köksel, H. ., & Sivri, D. . (2004). Surfektanların Buğday Proteinleri Üzerine Etkisinin Jel Filtrasyon Tekniği ile İncelenmesi. Gıda, 29(1).
AMA Çelik S, Köksel H, Sivri D. Surfektanların Buğday Proteinleri Üzerine Etkisinin Jel Filtrasyon Tekniği ile İncelenmesi. GIDA. Şubat 2004;29(1).
Chicago Çelik, Süeda, Hamit Köksel, ve Dilek Sivri. “Surfektanların Buğday Proteinleri Üzerine Etkisinin Jel Filtrasyon Tekniği Ile İncelenmesi”. Gıda 29, sy. 1 (Şubat 2004).
EndNote Çelik S, Köksel H, Sivri D (01 Şubat 2004) Surfektanların Buğday Proteinleri Üzerine Etkisinin Jel Filtrasyon Tekniği ile İncelenmesi. Gıda 29 1
IEEE S. . Çelik, H. . Köksel, ve D. . Sivri, “Surfektanların Buğday Proteinleri Üzerine Etkisinin Jel Filtrasyon Tekniği ile İncelenmesi”, GIDA, c. 29, sy. 1, 2004.
ISNAD Çelik, Süeda vd. “Surfektanların Buğday Proteinleri Üzerine Etkisinin Jel Filtrasyon Tekniği Ile İncelenmesi”. Gıda 29/1 (Şubat 2004).
JAMA Çelik S, Köksel H, Sivri D. Surfektanların Buğday Proteinleri Üzerine Etkisinin Jel Filtrasyon Tekniği ile İncelenmesi. GIDA. 2004;29.
MLA Çelik, Süeda vd. “Surfektanların Buğday Proteinleri Üzerine Etkisinin Jel Filtrasyon Tekniği Ile İncelenmesi”. Gıda, c. 29, sy. 1, 2004.
Vancouver Çelik S, Köksel H, Sivri D. Surfektanların Buğday Proteinleri Üzerine Etkisinin Jel Filtrasyon Tekniği ile İncelenmesi. GIDA. 2004;29(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/