BibTex RIS Kaynak Göster

The Cold Storage of the Fish Balls (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 3, - , 01.06.1994

Öz

The fish balls are fish products prepared adding the spices to cleaned and minced meat. In this study it was aimed to investigate the quality changes and determine the storage time of fish balls at the +4 oC. With intervals of 2 days during the storage, sensorical, chemical and physical analyses were performed. Chemical analyses; Total Volatile Basic Nitrogen (TVB-N), Trimethylamine (TMA-N), physical; measuring of the pH were performed. The samples of the fish balls were of good quality up to 8 days. These samples deteriorated after 10 days at +4 oC.  

Balık Köftesinin Soğukta Depolanması

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 3, - , 01.06.1994

Öz

Balık köftesi, balık etinin temizlenip, haşlanıp kıyma haline getirilmesinden sonra baharat ilavesiyle elde edilen bir balık ürünüdür. Bu çalışmada, balık köftesinin +4 oC’de depolanması sırasında kalite değişimlerinin incelenmesi ve depolama süresinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Örneklerde 10 günlük depolama süresince 2 gün aralıkla duyusal fiziksel ve kimyasal analizleri yürütülmüştür. Kimyasal analizlerden; Toplam Uçucu Bazik Nitrojen (TVB-N) ve Trimetilamin (TMA-N) tayinleri, Fiziksel analizlerden pH ölçümü yapılmıştır. Balık köftesi örneklerinin +4 oC’de 8. güne kadar iyi kalite özelliğini koruduğu ve 10 günlük depolamadan sonra bozulmuş nitelik kazandığı saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nalan Gökoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Gökoğlu, N. . (1994). Balık Köftesinin Soğukta Depolanması. Gıda, 19(3).
AMA Gökoğlu N. Balık Köftesinin Soğukta Depolanması. GIDA. Haziran 1994;19(3).
Chicago Gökoğlu, Nalan. “Balık Köftesinin Soğukta Depolanması”. Gıda 19, sy. 3 (Haziran 1994).
EndNote Gökoğlu N (01 Haziran 1994) Balık Köftesinin Soğukta Depolanması. Gıda 19 3
IEEE N. . Gökoğlu, “Balık Köftesinin Soğukta Depolanması”, GIDA, c. 19, sy. 3, 1994.
ISNAD Gökoğlu, Nalan. “Balık Köftesinin Soğukta Depolanması”. Gıda 19/3 (Haziran 1994).
JAMA Gökoğlu N. Balık Köftesinin Soğukta Depolanması. GIDA. 1994;19.
MLA Gökoğlu, Nalan. “Balık Köftesinin Soğukta Depolanması”. Gıda, c. 19, sy. 3, 1994.
Vancouver Gökoğlu N. Balık Köftesinin Soğukta Depolanması. GIDA. 1994;19(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/