EN
TR
Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma
Öz
Bu çalışmada N-Flate, CMC formülü ve Paselli formülü ile üretilen standarda göre % 50 daha az yağlı kekler ile standart yağlı kek karşılaştırıldığında kek iç rengi, gözenek durumu, kabuk rengi, kabuk kalınlığı, nemlilik ve yapışkanlık bulguları arasında fark görülmemiştir (p>0.05). Az yağlı keklerde yağın üstlendiği olumlu etki azaldığı için. keklerin tat ve aroma, yutulabilirlik, ağızda bıraktığı his ile esneklik bulguları arasında fark oluşmuştur (p<0.0l). Formüldeki yağ %50'den daha fazla azaltıldığında kek hamur yoğunluğunda, hacminde, iç ve dış özelliklerinde görünür farklılıklar meydana gelmiştir. Bundan dolayı tüm kek özellikleri dikkate alındığında formüldeki yağın % 50'den daha fazla azaltılmasının uygun olmayacağı sunucuna varılmıştır.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Haziran 2004
Gönderilme Tarihi
13 Şubat 2015
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2004 Cilt: 29 Sayı: 3
APA
Yıldız, Ö., & Doğan, İ. S. (2004). Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma. Gıda, 29(3). https://izlik.org/JA32ZB96ZN
AMA
1.Yıldız Ö, Doğan İS. Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma. GIDA. 2004;29(3). https://izlik.org/JA32ZB96ZN
Chicago
Yıldız, Önder, ve İsmail Sait Doğan. 2004. “Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma”. Gıda 29 (3). https://izlik.org/JA32ZB96ZN.
EndNote
Yıldız Ö, Doğan İS (01 Haziran 2004) Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma. Gıda 29 3
IEEE
[1]Ö. Yıldız ve İ. S. Doğan, “Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma”, GIDA, c. 29, sy 3, Haz. 2004, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA32ZB96ZN
ISNAD
Yıldız, Önder - Doğan, İsmail Sait. “Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma”. Gıda 29/3 (01 Haziran 2004). https://izlik.org/JA32ZB96ZN.
JAMA
1.Yıldız Ö, Doğan İS. Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma. GIDA. 2004;29. Available at https://izlik.org/JA32ZB96ZN.
MLA
Yıldız, Önder, ve İsmail Sait Doğan. “Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma”. Gıda, c. 29, sy 3, Haziran 2004, https://izlik.org/JA32ZB96ZN.
Vancouver
1.Önder Yıldız, İsmail Sait Doğan. Düşük Kalorili Kek Üretimi: II. Standart Yağlı Kek ile Karşılaştırma. GIDA [Internet]. 01 Haziran 2004;29(3). Erişim adresi: https://izlik.org/JA32ZB96ZN
GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.