BibTex RIS Kaynak Göster

The Determination of Vitamin D3 by High Pressure Liquid Chromatography (HPLC) (in English)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 6, - , 01.12.1994

Öz

Vitamin D3 was resolved and quantified by applying reserved-phase high pressure liquid chromatography (RP-HPLC) to the samples of hen eggs. The samples were separated on a reserved-phase C18 column with acetonitrile+methylenechloride (0.001% triethylamine)+methanol (700+300+0.5) as the mobile phase. Quantitative determination was accomplished by monitoring the ultraviolet absorbance of vitamin D3 at 280 nm. The recovery was 94.43% for vitamin D3 Details of the accuracy and precision of the method were presented.

Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 6, - , 01.12.1994

Öz

Tavuk yumurtası örneklerinde D3 vitamini, zıt faz yüksek basınçlı sıvı kromatografisi (RP-HPLC) yöntemiyle tanımlandı ve miktarları tespit edildi. Örnekler; zıt-faz C18 kolonunda, asetonitril+metilenklorür (0.001% trietilamin)+metanol (700+300+0.5)’den oluşan mobil fazla ayrıldılar. Kantitatif tayin, D3 vitamininin ultraviyole absorbansının 280 nm.’ye ayarlanması yoluyla gerçekleştirildi. D3 vitamininin geri kazanımı %94.43 olarak bulundu. Metodun doğruluk ve kesinliği ile ilgili detaylar burada verilmektedir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Semih Ötleş Bu kişi benim

Yaşar Hışıl Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Ötleş, S. ., & Hışıl, Y. . (1994). Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce). Gıda, 19(6).
AMA Ötleş S, Hışıl Y. Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce). GIDA. Aralık 1994;19(6).
Chicago Ötleş, Semih, ve Yaşar Hışıl. “Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) Ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce)”. Gıda 19, sy. 6 (Aralık 1994).
EndNote Ötleş S, Hışıl Y (01 Aralık 1994) Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce). Gıda 19 6
IEEE S. . Ötleş ve Y. . Hışıl, “Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce)”, GIDA, c. 19, sy. 6, 1994.
ISNAD Ötleş, Semih - Hışıl, Yaşar. “Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) Ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce)”. Gıda 19/6 (Aralık 1994).
JAMA Ötleş S, Hışıl Y. Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce). GIDA. 1994;19.
MLA Ötleş, Semih ve Yaşar Hışıl. “Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) Ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce)”. Gıda, c. 19, sy. 6, 1994.
Vancouver Ötleş S, Hışıl Y. Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) ile D3 Vitamini Tayini (İngilizce). GIDA. 1994;19(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/