BibTex RIS Kaynak Göster

Physical and Chemical Properties and Fatty Acid Compositions of Tahin (Sesame Paste) (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 6, - , 01.12.1994

Öz

The 11 tahin samples provided from different sources were evaluated for the moisture, ash crude protein, crude oil, crude fiber and salt. Contents of Na, K, P, Cu, Fe, Mn and Zn were also determined in the samples. Relative density, refractive index, free fatty acids, peroxide value, iodine value, saponification value and unsaponifiables were analysed in the tahin oils. As the main and nutritively important fatty acids, 9.55-10.32% palmitic, 37.42-45.04% oleic and 43.25-52.34% linoleic acid were identified in the oils by gas chromatography.

Tahinde Fiziksel-Kimyasal Analizler ve Yağ Asitleri Bileşiminin Belirlenmesi

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 6, - , 01.12.1994

Öz

Değişik kaynaklardan sağlanan 11 tahin örneğinde su, kül, ham protein, ham yağ, ham selüloz ve tuz miktarları belirlenmiştir. Örneklerde Na, K, P, Cu, Fe, Mn ve Zn miktarları da tespit edilmiştir. Tahin yağlarında nispi yoğunluk, kırılma indisi, serbest yağ asitleri, iyot sayısı, sabunlaşma sayısı ve sabunlaşmayan madde tayin edilmiştir. Gaz kromatografisi yöntemiyle, tahin yağlarında başlıca ve beslenme açısından önemli yağ asitleri olarak %9.55-10.32 palmitik, %37.42-45.04 oleik ve %43.25-52.34 linoleik asit saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Musa Özcan Bu kişi benim

Attila Akgül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Özcan, M. ., & Akgül, A. . (1994). Tahinde Fiziksel-Kimyasal Analizler ve Yağ Asitleri Bileşiminin Belirlenmesi. Gıda, 19(6).
AMA Özcan M, Akgül A. Tahinde Fiziksel-Kimyasal Analizler ve Yağ Asitleri Bileşiminin Belirlenmesi. GIDA. Aralık 1994;19(6).
Chicago Özcan, Musa, ve Attila Akgül. “Tahinde Fiziksel-Kimyasal Analizler Ve Yağ Asitleri Bileşiminin Belirlenmesi”. Gıda 19, sy. 6 (Aralık 1994).
EndNote Özcan M, Akgül A (01 Aralık 1994) Tahinde Fiziksel-Kimyasal Analizler ve Yağ Asitleri Bileşiminin Belirlenmesi. Gıda 19 6
IEEE M. . Özcan ve A. . Akgül, “Tahinde Fiziksel-Kimyasal Analizler ve Yağ Asitleri Bileşiminin Belirlenmesi”, GIDA, c. 19, sy. 6, 1994.
ISNAD Özcan, Musa - Akgül, Attila. “Tahinde Fiziksel-Kimyasal Analizler Ve Yağ Asitleri Bileşiminin Belirlenmesi”. Gıda 19/6 (Aralık 1994).
JAMA Özcan M, Akgül A. Tahinde Fiziksel-Kimyasal Analizler ve Yağ Asitleri Bileşiminin Belirlenmesi. GIDA. 1994;19.
MLA Özcan, Musa ve Attila Akgül. “Tahinde Fiziksel-Kimyasal Analizler Ve Yağ Asitleri Bileşiminin Belirlenmesi”. Gıda, c. 19, sy. 6, 1994.
Vancouver Özcan M, Akgül A. Tahinde Fiziksel-Kimyasal Analizler ve Yağ Asitleri Bileşiminin Belirlenmesi. GIDA. 1994;19(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/