BibTex RIS Kaynak Göster

Transglutaminase and Its Use for Protein Modification (Turkish with English Abstract)

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 5, - , 01.10.2004

Öz

Transglutaminases are enzyme capable of catalysing cross-links between peptides or proteins. They are widely used in many foods, because of their activity in a wide range of pH and temperature. They catalyse inter- or intramolecular cross-linking throught the formation of isopeptide bonds between aminoacids or peptides to improve functional properties of proteins. Thus, they play an important role in heat stability, gel-formation capability, water-holding capacity, emulsification and nutritional properties of proteins. Also, their natural structure, bioavailability, practical using, commercial availability and some other properties present an important potential for their using.

Transglutaminaz ve Proteinlerin Modifikasyonunda Kullanımı

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 5, - , 01.10.2004

Öz

Transglutaminazlar, peptidler veya proteinler arasında çapraz bağ oluşumunu katalizleyen enzimlerdir. Geniş bir pH ve sıcaklık aralığında aktivite göstermeleri nedeniyle, bir çok gıdada kullanılabilmektedirler. Amino asitler veya peptitler arasında izopeptid bağlarını katalizleyerek molekül içi ve moleküller arası çapraz bağlar oluşturup, proteinlerin fonksiyonel özelliklerini geliştirmektedirler. Dolayısıyla proteinlerin termal stabiliteleri, jel oluşturma kabiliyetleri, su tutma kapasiteleri, emülsifikasyon özellikleri ve besinsel özellikleri üzerinde önemli rol oynamaktadırlar. Ayrıca, doğal olmaları, biyoyararlılığının olması, pratik kullanımı, ticari olarak elde edilebilmesi ve diğer bazı özellikleri bu enzimlerin önemli derecede kullanılabilirliğinin olduğunu göstermektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şükrü Kurt Bu kişi benim

Ömer Zorba Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 29 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Kurt, Ş. ., & Zorba, Ö. . (2004). Transglutaminaz ve Proteinlerin Modifikasyonunda Kullanımı. Gıda, 29(5).
AMA Kurt Ş, Zorba Ö. Transglutaminaz ve Proteinlerin Modifikasyonunda Kullanımı. GIDA. Ekim 2004;29(5).
Chicago Kurt, Şükrü, ve Ömer Zorba. “Transglutaminaz Ve Proteinlerin Modifikasyonunda Kullanımı”. Gıda 29, sy. 5 (Ekim 2004).
EndNote Kurt Ş, Zorba Ö (01 Ekim 2004) Transglutaminaz ve Proteinlerin Modifikasyonunda Kullanımı. Gıda 29 5
IEEE Ş. . Kurt ve Ö. . Zorba, “Transglutaminaz ve Proteinlerin Modifikasyonunda Kullanımı”, GIDA, c. 29, sy. 5, 2004.
ISNAD Kurt, Şükrü - Zorba, Ömer. “Transglutaminaz Ve Proteinlerin Modifikasyonunda Kullanımı”. Gıda 29/5 (Ekim 2004).
JAMA Kurt Ş, Zorba Ö. Transglutaminaz ve Proteinlerin Modifikasyonunda Kullanımı. GIDA. 2004;29.
MLA Kurt, Şükrü ve Ömer Zorba. “Transglutaminaz Ve Proteinlerin Modifikasyonunda Kullanımı”. Gıda, c. 29, sy. 5, 2004.
Vancouver Kurt Ş, Zorba Ö. Transglutaminaz ve Proteinlerin Modifikasyonunda Kullanımı. GIDA. 2004;29(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/