BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Pistachio Prosessing Techniques and Storage Conditions on Quality (Turkish with English Abstract)

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 5, - , 01.10.2004

Öz

Pistachios are semidry drupacoeus (stone fruit) including Pistachia vera L. sp. Turkey’s important export product Pistachio is used by appetezires, pastry and fermented meat sector persistently. The improvement of processing techniques and storage conditions will increase demand  from abroad and country markets. It is very important to minimise or elevate defect of quality parameters during harvesting, drying, processing and marketing of pistachio. Quality parameters enhancement will protect human health and provide economic potential to country. The objective of the current study is to evaluate producing with present norms food quality and safety of product processing steps from state’s economy in the future.

Antep Fıstığı İşleme Tekniği ve Muhafazasının Kalite Üzerine Etkisi

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 5, - , 01.10.2004

Öz

Antep fıstığı; Pistacia vera L. türüne ait sert kabuklu meyvelerdir. Ülkemizin en önemli ihraç ürünlerinden olan antep fıstığı, kuruyemiş, pastacılık, et sektöründe yoğun olarak  kullanılmaktadır. Antep fıstığının iç ve dış pazarlarda sürekli alıcı bulabilir hale gelmesi nedeniyle; kalitesinin iyileştirilmesi, işleme tekniği ve muhafazasının iyi yapılması ile gerçekleştirilebilir. Antep fıstığının hasat, kurutma, depolama, işleme ve pazarlama sırasında kalite parametrelerinde oluşabilecek olumsuzlukların en aza indirilmesi çok önemlidir. İnsan sağlığı ve ülkenin ekonomik potansiyelinin korunması, artırılması bu kalite parametrelerinin iyileştirilmesi ve sürekli korunması ile sağlanabilir. Bu çalışmada; antep fıstığının günümüz normlarındaki gıda kalite ve güvencesiyle üretilmesi ele alınacaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yekta Gezginç Bu kişi benim

A. Doğan Duman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 29 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Gezginç, Y. ., & Duman, A. D. . (2004). Antep Fıstığı İşleme Tekniği ve Muhafazasının Kalite Üzerine Etkisi. Gıda, 29(5).
AMA Gezginç Y, Duman AD. Antep Fıstığı İşleme Tekniği ve Muhafazasının Kalite Üzerine Etkisi. GIDA. Ekim 2004;29(5).
Chicago Gezginç, Yekta, ve A. Doğan Duman. “Antep Fıstığı İşleme Tekniği Ve Muhafazasının Kalite Üzerine Etkisi”. Gıda 29, sy. 5 (Ekim 2004).
EndNote Gezginç Y, Duman AD (01 Ekim 2004) Antep Fıstığı İşleme Tekniği ve Muhafazasının Kalite Üzerine Etkisi. Gıda 29 5
IEEE Y. . Gezginç ve A. D. . Duman, “Antep Fıstığı İşleme Tekniği ve Muhafazasının Kalite Üzerine Etkisi”, GIDA, c. 29, sy. 5, 2004.
ISNAD Gezginç, Yekta - Duman, A. Doğan. “Antep Fıstığı İşleme Tekniği Ve Muhafazasının Kalite Üzerine Etkisi”. Gıda 29/5 (Ekim 2004).
JAMA Gezginç Y, Duman AD. Antep Fıstığı İşleme Tekniği ve Muhafazasının Kalite Üzerine Etkisi. GIDA. 2004;29.
MLA Gezginç, Yekta ve A. Doğan Duman. “Antep Fıstığı İşleme Tekniği Ve Muhafazasının Kalite Üzerine Etkisi”. Gıda, c. 29, sy. 5, 2004.
Vancouver Gezginç Y, Duman AD. Antep Fıstığı İşleme Tekniği ve Muhafazasının Kalite Üzerine Etkisi. GIDA. 2004;29(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/