BibTex RIS Kaynak Göster

Some Chemical and Physical Properties of Tehina Halvah and the Oils (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 1, - , 01.02.1995

Öz

15 tehina halvah samples which is made from sugar, flour, sesame oil and other ingredients were examined in this research. Water and oil content along with some chemical and physical properties of the oils were investigated. The mean value of the investigate parameters were follows; water 3.33%, oil 32.55%, peroxide number 3.43 meq g O2/kg oil, free fatty acids (as oleic acid) 0.42%, iodine number 105 g iodine/100 g oil, saponification number 191 mg KOH/g oil and refractive index 1.468 (at 20 oC). Some of the oils extracted from some samples was hardened immediately after extraction process. For this reason, melting points of these samples were measured, and it was concluded that these samples may have been adulterated by using different oils other than sesame oil which is specified in food regulations laws.

Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 1, - , 01.02.1995

Öz

Bu araştırmada piyasadan temin edilen on beş değişik tahin helvası örneği kullanılmıştır. Örneklerde su ve yağ oranı belirlendikten sonra elde edilen yağda bazı fiziksek ve kimyasal analizler yapılmıştır. Analiz sonuçları ortalama olarak şu şekilde saptanmıştır. Su oranı %3.33, yağ oranı %32.55, peroksit sayısı 3.43 meq g O2/kg yağ, serbest yağ asitleri (Oleik asit cinsinden) %0.42, iyot sayısı 105 g iyot/100 g yağ, sabunlaşma sayısı 191 mg KOH/g yağ ve kırılma indisi 20 oC’de 1.468’dir. Bazı örnek yağları oda sıcaklığında donduğu için bunlarda erime noktası tayini de yapılmıştır. Yağların donması, tahin helvalarında tağşişin yapılmış olabileceğinin kanıtıdır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mahmut Ünsal Bu kişi benim

Sebahattin Nas Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ünsal, M. ., & Nas, S. . (1995). Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. Gıda, 20(1).
AMA Ünsal M, Nas S. Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. GIDA. Şubat 1995;20(1).
Chicago Ünsal, Mahmut, ve Sebahattin Nas. “Tahin Helvasının Ve Yağının Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri”. Gıda 20, sy. 1 (Şubat 1995).
EndNote Ünsal M, Nas S (01 Şubat 1995) Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. Gıda 20 1
IEEE M. . Ünsal ve S. . Nas, “Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri”, GIDA, c. 20, sy. 1, 1995.
ISNAD Ünsal, Mahmut - Nas, Sebahattin. “Tahin Helvasının Ve Yağının Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri”. Gıda 20/1 (Şubat 1995).
JAMA Ünsal M, Nas S. Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. GIDA. 1995;20.
MLA Ünsal, Mahmut ve Sebahattin Nas. “Tahin Helvasının Ve Yağının Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri”. Gıda, c. 20, sy. 1, 1995.
Vancouver Ünsal M, Nas S. Tahin Helvasının ve Yağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. GIDA. 1995;20(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/