BibTex RIS Kaynak Göster

The Determination of Sulphur Dioxide in Food by Conductometric Method and Comparison with Other Methods (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 1, - , 01.02.1995

Öz

The quantitative analysis of sulphur and sulphurdioxide residues, which are used in foods for antimicrobial, antioksidative and color stability purposes were developed. This Conductometric method was applied in this research and compared with iodometric and Monier-williams methods. It was determined that the recommended method had more reliable results, was more applicable serially in shorter periods and the correlation factor giving the relation between conductivity and sulphurdioxide amounts having various concentrations had higher values than 0.99.

Gıdalarda Kükürtdioksit Niceliğinin İletkenlik Yöntemi (Kondüktometri) ile Tayini ve Diğer Yöntemlerle Karşılaştırılması

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 1, - , 01.02.1995

Öz

Gıdalarda antimikrobiyal, antioksidatif ve renk açmak amacıyla yaygın olarak kullanılan kükürt ve kükürt bileşikleri kalıntılarının nicel tayini, bu çalışmada geliştirilen iletkenlik yöntemi (kondüktometri) ile yapılarak, iodometrik ve Monier-Williams yöntemleri ile karşılaştırılmış, bu yöntemin daha güvenilir sonuç verdiği çeşitli, konsantrasyonlarda kükürtdioksit miktarları ile iletkenlik arasındaki ilişkiyi veren korelasyon katsayılarının 0.99’dan yüksek olduğu, daha kısa sürede ve seri olarak uygulanabileceği saptanmıştır. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Abdurrahman Arslan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Arslan, A. . (1995). Gıdalarda Kükürtdioksit Niceliğinin İletkenlik Yöntemi (Kondüktometri) ile Tayini ve Diğer Yöntemlerle Karşılaştırılması. Gıda, 20(1).
AMA Arslan A. Gıdalarda Kükürtdioksit Niceliğinin İletkenlik Yöntemi (Kondüktometri) ile Tayini ve Diğer Yöntemlerle Karşılaştırılması. GIDA. Şubat 1995;20(1).
Chicago Arslan, Abdurrahman. “Gıdalarda Kükürtdioksit Niceliğinin İletkenlik Yöntemi (Kondüktometri) Ile Tayini Ve Diğer Yöntemlerle Karşılaştırılması”. Gıda 20, sy. 1 (Şubat 1995).
EndNote Arslan A (01 Şubat 1995) Gıdalarda Kükürtdioksit Niceliğinin İletkenlik Yöntemi (Kondüktometri) ile Tayini ve Diğer Yöntemlerle Karşılaştırılması. Gıda 20 1
IEEE A. . Arslan, “Gıdalarda Kükürtdioksit Niceliğinin İletkenlik Yöntemi (Kondüktometri) ile Tayini ve Diğer Yöntemlerle Karşılaştırılması”, GIDA, c. 20, sy. 1, 1995.
ISNAD Arslan, Abdurrahman. “Gıdalarda Kükürtdioksit Niceliğinin İletkenlik Yöntemi (Kondüktometri) Ile Tayini Ve Diğer Yöntemlerle Karşılaştırılması”. Gıda 20/1 (Şubat 1995).
JAMA Arslan A. Gıdalarda Kükürtdioksit Niceliğinin İletkenlik Yöntemi (Kondüktometri) ile Tayini ve Diğer Yöntemlerle Karşılaştırılması. GIDA. 1995;20.
MLA Arslan, Abdurrahman. “Gıdalarda Kükürtdioksit Niceliğinin İletkenlik Yöntemi (Kondüktometri) Ile Tayini Ve Diğer Yöntemlerle Karşılaştırılması”. Gıda, c. 20, sy. 1, 1995.
Vancouver Arslan A. Gıdalarda Kükürtdioksit Niceliğinin İletkenlik Yöntemi (Kondüktometri) ile Tayini ve Diğer Yöntemlerle Karşılaştırılması. GIDA. 1995;20(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/