This research was undertaken to determine the effects of nitrogen fertilization on semolina yield, and ash and pigment content in durum wheat. The samples were taken a nitrogen fertilization trial over a two years period. Çakmak 79 and Kunduru 1149, durum wheat varieties whose quality, yield and agronomic characteristics are different, were used. These are grown commonly in the Central and Sub-northern regions of Anatolia. Results of the research showed that nitrogen fertilization had some positive effects on semolina yield, and ash and pigment content depending upon the year and location.
Bu araştırmada azotlu gübre uygulamasının irmik verimi, kül ve pigment miktarı üzerine etkileri araştırılmıştır. Araştırmada iki yıl süre ile farklı azotlu gübre uygulanan deneme materyalinden yararlanılmıştır. Denemede Orta Anadolu ve Kuzey Geçit Bölgeleri’nde yaygın olarak üretilen kalite, verim ve agronomik özellikleri bakımından farklılık gösteren Çakmak 79 ve Kunduru 1149 çeşitleri kullanılmıştır. Araştırma sonucu azotlu gübre uygulamasının irmik verimi, kül ve pigment miktarı üzerine üretim yeri ve yılına göre değişmekle birlikte önemli düzeyde etkili olduğu saptanmıştır.
Aktan, B. ., & Atlı, A. . (1995). Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. Gıda, 20(1).
AMA
Aktan B, Atlı A. Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. GIDA. Şubat 1995;20(1).
Chicago
Aktan, Bülent, ve Ayhan Atlı. “Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül Ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda 20, sy. 1 (Şubat 1995).
EndNote
Aktan B, Atlı A (01 Şubat 1995) Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. Gıda 20 1
IEEE
B. . Aktan ve A. . Atlı, “Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”, GIDA, c. 20, sy. 1, 1995.
ISNAD
Aktan, Bülent - Atlı, Ayhan. “Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül Ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda 20/1 (Şubat 1995).
JAMA
Aktan B, Atlı A. Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. GIDA. 1995;20.
MLA
Aktan, Bülent ve Ayhan Atlı. “Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül Ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda, c. 20, sy. 1, 1995.
Vancouver
Aktan B, Atlı A. Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. GIDA. 1995;20(1).