BibTex RIS Kaynak Göster

The Effects of Nitrogen Fertilization on Semolina Yield Ash and Pigment Content in Durum Wheat (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 1, - , 01.02.1995

Öz

This research was undertaken to determine the effects of nitrogen fertilization on semolina yield, and ash and pigment content in durum wheat. The samples were taken a nitrogen fertilization trial over a two years period. Çakmak 79 and Kunduru 1149, durum wheat varieties whose quality, yield and agronomic characteristics are different, were used. These are grown commonly in the Central and Sub-northern regions of Anatolia. Results of the research showed that nitrogen fertilization had some positive effects on semolina yield, and ash and pigment content depending upon the year and location.  

Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 1, - , 01.02.1995

Öz

Bu araştırmada azotlu gübre uygulamasının irmik verimi, kül ve pigment miktarı üzerine etkileri araştırılmıştır. Araştırmada iki yıl süre ile farklı azotlu gübre uygulanan deneme materyalinden yararlanılmıştır. Denemede Orta Anadolu ve Kuzey Geçit Bölgeleri’nde yaygın olarak üretilen kalite, verim ve agronomik özellikleri bakımından farklılık gösteren Çakmak 79 ve Kunduru 1149 çeşitleri kullanılmıştır. Araştırma sonucu azotlu gübre uygulamasının irmik verimi, kül ve pigment miktarı üzerine üretim yeri ve yılına göre değişmekle birlikte önemli düzeyde etkili olduğu saptanmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Bülent Aktan Bu kişi benim

Ayhan Atlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aktan, B. ., & Atlı, A. . (1995). Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. Gıda, 20(1).
AMA Aktan B, Atlı A. Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. GIDA. Şubat 1995;20(1).
Chicago Aktan, Bülent, ve Ayhan Atlı. “Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül Ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda 20, sy. 1 (Şubat 1995).
EndNote Aktan B, Atlı A (01 Şubat 1995) Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. Gıda 20 1
IEEE B. . Aktan ve A. . Atlı, “Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”, GIDA, c. 20, sy. 1, 1995.
ISNAD Aktan, Bülent - Atlı, Ayhan. “Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül Ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda 20/1 (Şubat 1995).
JAMA Aktan B, Atlı A. Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. GIDA. 1995;20.
MLA Aktan, Bülent ve Ayhan Atlı. “Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül Ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda, c. 20, sy. 1, 1995.
Vancouver Aktan B, Atlı A. Makarnalık Buğdayda İrmik Verimi, Kül ve Pigment Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. GIDA. 1995;20(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/