BibTex RIS Kaynak Göster

H2O2 and it’s Use in Cheese Technology (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 2, - , 01.04.1995

Öz

In this paper, the effects of H2O2 addition, although not permitted officially in Turkey, on the composition of milk and on the quality of cheese made from this H2O2 added milk was reviewed. Hydrogen peroxide is a strong oxidizing, bleaching and germicidally active agent. It’s decomposition yield water and oxygen.

Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 2, - , 01.04.1995

Öz

Bu derlemede ülkemizde yasal olarak izin verilmese de çiğ sütlerde koruyucu olarak kullanım alanı bulabilen hidrojen peroksidin, süt bileşimine ve bu sütten üretilen peynir niteliğine etkileri üzerinde durulmuştur. H2O2 oksitleyici, beyazlatıcı ve mikroorganizmalar üzerine öldürücü etki gösteren bir maddedir. Ayrışma ürünleri su ve oksijendir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Atilla Konar Bu kişi benim

Nuray Şahan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Konar, A. ., & Şahan, N. . (1995). Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması. Gıda, 20(2).
AMA Konar A, Şahan N. Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması. GIDA. Nisan 1995;20(2).
Chicago Konar, Atilla, ve Nuray Şahan. “Hidrojen Peroksit Ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması”. Gıda 20, sy. 2 (Nisan 1995).
EndNote Konar A, Şahan N (01 Nisan 1995) Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması. Gıda 20 2
IEEE A. . Konar ve N. . Şahan, “Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması”, GIDA, c. 20, sy. 2, 1995.
ISNAD Konar, Atilla - Şahan, Nuray. “Hidrojen Peroksit Ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması”. Gıda 20/2 (Nisan 1995).
JAMA Konar A, Şahan N. Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması. GIDA. 1995;20.
MLA Konar, Atilla ve Nuray Şahan. “Hidrojen Peroksit Ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması”. Gıda, c. 20, sy. 2, 1995.
Vancouver Konar A, Şahan N. Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması. GIDA. 1995;20(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/